Van'da 70'e Yakın Köpeği İşkence Ederek Öldürdüler

TAKİP ET

Van'ın Çaldıran ilçesinde işkence edilerek öldürüldüğü belirlenen 70 köpek ölüsü bulundu.

Van'ın Çaldıran ilçesinde bulunan 2 katlı metruk evden ve evin yanındaki yıkık eklentiden gelen kötü kokular mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Kokular üzerine çevrede araştırma yapan mahalle sakinleri kokunun metruk evden geldiğini tespit etti.

Kokunun kaynağına gitmek için evin çevresine gelen vatandaşlar evde ve evin yanında bulunan yıkık yapıda 60-70 köpek ölüsü olduğunu fark etti.

Köpeklerinin ağızlarının bağlandığını ve işkence edilerek öldürüldüğünü anlayan mahalle sakinlerine durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, köpek ölülerinin kaldırılması için belediye yetkililerine haber verirken, olayla ilgili inceleme de başlatıldı. Belediye ekipleri köpek ölülerini metruk evden alarak boş bir alana gömdü.

Mahalle sakinlerinden Saddam Taşkıran, metruk yapıda gelen kokular üzerine harekete geçtikleri belirterek, “Koku üzerine metruk yapıya baktık. İçeride ağızları kapalı köpek ölülerinin olduğunu görünce hemen belediye ve polis ekiplerine haber verdik. Şok olduk. Bölgeye gelen polis ekipleri, inceleme başlattı. Köpek ölüleri de belediye ekipleri tarafından bölgeden alınıp, boş bir alanda gömüldü” dedi.

van çaldıran metruk ev yıkık yapı 70 köpek ölü