Varlık Fonu ve Abu Dabi Kalkınma Holdingi Arasında 300 Milyon Dolarlık İşbirliği

TAKİP ET

TVF ve ADQ Türkiye teknoloji ekosistemini geliştirmek amacıyla 300 milyon dolarlık teknoloji fonu kurulacak.

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile olan yakınlaşması devam ediyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sonrasında başlayan yakınlaşmada birçok alanda işbirliği başlamıştı.

Varlık Fonu ve Abu Dabi Kalkınma Holgingi arasında 300 milyon dolarlık teknoloji fonu kurulması planlanıyor.

Fon için gerçekleştirilen anlaşmanın imza törenine TVF Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ermut, Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu katıldı.

Arda Ermut ile Al Suwaidi tarafından imzalanan anlaşma, TVF'nin 1 milyar dolarlık Türkiye Teknoloji Fonu'nu (TTF) kurma hedefinin ilk adımı olacak. 

TVF ve ADQ ortaklığıyla hayata geçecek Türkiye Teknoloji Fonu-ADQ TWF, hem doğrudan yatırım ile girişim sermayesi rolünü üstlenecek hem de teknoloji alanında yatırım yapacak diğer fonların çekirdek sermaye sağlama ya da sermaye artırımı gibi aşamalarda faydalanacağı yeni bir fon olma özelliği taşıyacak.

Fon ile Türkiye'deki teknoloji girişimleri destekelenecek ve Türkiye'de son yıllarda gittikçe büyüyen girişimcilere ve girişim sermayesi ekosistemine de katkıda bulunulacak.


türkiye varlık fonu abu dabi kalkınma holdingi türkiye teknoloji fonu