Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan: Varlık Fonu Başkanını Davet Ettim

TAKİP ET

Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Tayyip Erdoğan, canlı yayında "Varlık Fonu Başkanımı davet ettim" dedi.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; Kanal 7, Ülke TV, 24 TV, TVNET ve TV 360 ortak canlı yayınında kafaları karıştıran ifadeler kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye'ye yönelik yatırımlar konusunda görüşme yaptığını aktaran Erdoğan, "BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı ile de bir görüşmemiz oldu" dedi.

Hem Cumhurbaşkanı hem AKP Genel Başkanı hem de Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdoğan'ın, söz konusu görüşmeyle ilgili "Varlık Fonu Başkanımı davet ettim" şeklinde bir ifade kullanması 'Erdoğan kendi kendini davet etmiş' gibi bir algı oluşturdu.

Erdoğan, kafa karışıklığı yaratan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı'yla da bir görüşmemiz oldu. BAE'nin Türkiye'ye yönelik yatırımlar noktasında ciddi bir görüşme yaptık. Bu görüşmede de hangi alanlarda ne gibi yatırımlar yapılabilir, bunları görüştük. Gerek Varlık Fonu Başkanımı davet ettiğim gibi Yatırım Destek Fonu Başkanımı da davet etmiştim."

erdoğan varlık fonu yönetim kurulu başkanı tayyip erdoğan cumhurbaşkanı varlık fonu başkanını davet ettim kendisini algı dedi açıklama bae ulusal güvenlik danışmanı