Vatan Bilgisayar Üyesi 27 Bin Kişinin Bilgileri Çalındı

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük teknoloji marketlerinden biri olan Vatan Bilgisayar'ın online sitesinde hesabı olan 27 bin 143 kişinin şifre ve kullanıcı adlarına erişildiği ortaya çıktı.

Vatan Bilgisayar'ın online sitesinde hesabı olan kişilerin şifre ve kullanıcı adlarına erişildiği ortaya çıktı. Veri ihlalinden etkilenen kişisel verilerinin www.vatanbilgisayar.com üye kullanıcı adı (e-posta adresi) ile bu kullanıcıların şifreleri olduğu açıklanırken durumdan27 bin 143 üyenin mağdur edildiği ortaya çıktı.

Vatan Bilgisayar Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) kişisel veri ihlali bildiriminde, konuyla ilgili olarak, "Vatan Bilgisayar Sanayi ve Ticaret AŞ Bilindiği üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 'Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler' başlıklı 12 nci maddesinin (5) numaralı fıkrası 'İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir. Kurul, gerekmesi hâlinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir' hükmünü amirdir" ifadelerine yer verildi. 

vatan bilgisayar kişisel veri ihlali kullanıcı adı şifre çalmışlar online site kvkk