Vatan Haini İskilipli Atıf'ın Adının Verildiği Parkta 29 Ekim Kutlaması

TAKİP ET

"Hıyanet-i Vataniye" suçundan idam edilen İskilipli Atıf'ın adının verildiği parkta 29 Ekim kutlaması yapılacak.

Çorum'da, Teali İslam Cemiyesi Reis-i Sanisi olarak yargılandığı davada Hıyanet-i Vataniye suçundan idam edilen İskilipli Atıf'ın adının verildiği parkta 29 Ekim kutlaması yapılacak.

Valiliğin düzenlediği programlar dahilinde belediyenin gerçekleştireceği mehter ve bando gösterilerinden biri İskilipli Atıf Hoca Parkı adı verilen yerde AKP'nin yönetimindeki Çorum Belediyesi tarafından düzenlenecek.

Skandala itiraz eden Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin bir bölümünü de olsa Cumhuriyetin kurucuları ve Kuvayi Milliye düşmanının adının verildiği bir parkta kutlanmasının kabul edilemez. İskilipli Atıf'ın ikinci başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti, 26 Eylül 1919'da yayımladığı Milli Mücadele karşıtı bildiri, Kuvayi Milliyeciler için ‘adi eşkıya, ‘kudurmuş haydutlar', ‘aldanmışlar' ifadelerini kullandı" dedi.

Vali Mustafa Çiftçi ve AKP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'ın geçtiğimiz yıl vatan haini İskilipli Atıf'ı mezarı başında düzenlenen törenle andıklarını hatırllatan Yılmaz, "Söz konusu bildiri Yunan uçakları tarafından Anadolu'nun çeşitli yerlerine atılarak Milli Mücadele'nin önünün kesilmesi amaçlanmıştı. Hal böyleyken valinin ve belediye başkanının İskilipli Atıf’a ne özlemi olduğunu bir türlü anlayamadık. Kentte başka bir yer mi yok?  Cumhuriyet düşmanının adının verildiği parkta kutlama mı olur? Vali beyden, Türkiye Cumhuriyeti valisi gibi davranmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatan Haini İskilipli Atıf'ın Adı Verilen Parkta 29 Ekim Kutlaması