Vatandaş Açıklanan Enflasyon Verilerine İnanmıyor: İşte Parti Parti Gıda Fiyatlarına Bakış

TAKİP ET

Gıda fiyatlarındaki enflasyon oranına ilişkin son kamuoyu araştırması vatandaşların büyük oranda TÜİK tarafından açıklanan verilere itibar etmediğini ortaya koydu.

Muhalefetin ve bilim insanlarının ortaya koyduğu verilerle TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri arasında ortaya çıkan zıtlık, vatandaş için de büyük soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.

MetroPOLL Araştırma tarafından gerçekleştirilen son çalışma, enflasyon algısına ilişkin oranın hükumet aleyhine giderek arttığını gözler önüne serdi. Çalışmada araştırmanın öznesi katılımcılara "Sizce markette-pazarda gördüğünüz gıda fiyatları enflasyonu ne kadar" sorusu yöneltildi.

Katılımcıların 24 Haziran Genel Seçimlerinde kullandığı oylar esas alınarak gerçekleştirilen partilere göre tasnifte hiçbir parti tabanının TÜİK tarafından açıklanan verilere itibar etmediği görüldü.

Toplamda yüzde 46.8 oranında gıda fiyatlarındaki enflasyonun yüzde 40 ve üzerinde olduğuna ilişkin cevaba ulaşırken katlımıcıların yüzde 16.8'i yüzde 30 ile 40 arası, yüzde 17.6'sı yüzde 20 ile 30 arası ve yüzde 5.5'i de yüzde 20'nin altında olduğu yönünde görüşlerini paylaştı.

Partilere göre yapılan tasnifte en yaygın yanıt olan 'yüzde 40 ve üzeri' yönündeki görüşle AKP tabanında yüzde 33.9, CHP tabanında yüzde 61.9, İYİ Parti tabanında yüzde 65.7, MHP tabanında yüzde 28.0, HDP tabanında yüzde 57.1 oranında karşılaşıldı. 

tüik enflasyon gıda fiyatları akp chp mhp iyi parti hdp yeni partiler anket kamuoyu araştırması verilere itibara güvenilirlik enflasyon verileri metropoll araştırma