Vatandaş Donarak Öldü: AKP'li Isparta Belediye Başkanı'ndan Açıklama

TAKİP ET

3 gündür süren elektrik kesintisi yaşanan ve bir vatandaşın donarak öldüğü Isparta'nın AKP'li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen açıklamalarda bulundu.

3 güne yakın süredir elektrik verilemeyen Isparta'da bir vatandaş kendi evinde donarak hayatını kaybetti. AKP'li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen "Bu iki üç günlük sıkıntı bizi rahatsız etmedi, etmemesi de gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Yaklaşık 3 gündür süren elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yapan AKP'li Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Haberler.com'a yaptığı açıklamada "Yıllardır beklediğimiz kar bugün, Perşembe günü çok güçlü bir şekilde geldi. Perşembe sabah saatlerinde başlayan kar yaklaşık 9 saat sürdü ve şehrimizin içinde 45 santimetreye kadar kar birikintisi oldu. Sadece merkezimiz böyleydi, çevre köylerimizde 1,5 metreye kadar ulaşan bir kalınlık oluştu. İlk olarak hastane yollarını, ana yollarını, okul yollarını açtık. Ondan sonra da ara sokaklara girdik. Şu anda Isparta'da ulaşıma kapalı bir yol bulunmuyor. Ancak bu kadar yağınca ana hatlardan şehrimize elektrik taşıyan direklerimizde kopmalar ve yıkılmalar oldu. Ondan dolayı bir elektrik sıkıntısı yaşadı şehrimiz ama şu anda bugün itibariyle tamamen elektrik sorunumuz bitmiş olacak. Enerji Bakanımız, İçişleri Bakanımız burada. Hep beraber sorunları çözmek için mücadele ediyoruz. Elektrik sorunu bu akşam kapanacak inşallah" dedi.

Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Bedia Temur'un sorunun elektrik tellerinin eskimiş ve bakımsız oluşundan mı kaynaklandığına ilişkin sorusuna yanıt veren Başdeğirmen, "Elektrik tellerimizin hepsi bakımlı. Elektrik anlamında bugüne kadar da böyle bir sıkıntı yaşamadık. Ama takdir edersiniz ki sulu bir kar yapdı. Kar yağdıktan sonra gece soğuk oldu, dona döndü ve tellerin üzerinde çok yoğun bir tabaka yapıştı kaldı, dökülmedi. Bu tabakalar aşağı doğru basarak demir direkleri büktü. Böyle olunca da birçok kablolar çöktü, şehir merkezinde kablolar koptu. Mesela şehrin tamamına elektrik verildi şu an ancak mahalle aralarında tel kopukluklarından dolayı bazı evlere elektrik verilemedi. Örneğin bir apartmanda elektrik var, hemen yanındaki apartmanda elektrik yok. Şu anda TEDAŞ Genel Müdürümüz burada. Tüm alt ve üst birimler mücadelesini veriyor. Bu sıkıntıyı yaşadık fakat bitiyor çok şükür" diye konuştu.

"İki Üç Günlük Sıkıntı Bizi Rahatsız Etmedi, Etmemesi de Gerekiyor"

Şehrin suyunun Eğirdir'den alındığını ve su pompalayan direklerin eğilmesi nedeniyle su verilemediğini belirten Başdeğirmen, "AFAD'ın verdiği jeneratörleri de Eğirdir'e verdik, şu anda su sorunumuz bulunmuyor. Sorun çözülecek ama yine de jeneratörlerimiz hazır duracak. Şehrimizin suyu Menderes Gölü'nden beslenmeye devam ediyor. Şehirde olağan hayat devam ediyor. Kar yükünden dolayı 8 bin 500 metrekarelik pazar yerimiz de göçtü. Orada en büyük tesellimiz, her zaman dolu olan pazar yerinden zabıtaların yerinde uyarısıyla vatandaşlarımızı uzaklaştırdık. 100 araçtan 20'si de kullanılmaz durumda şu anda. Can kaybımız yok, önemli olan o, maddi hasarlı yerlerimiz var. Onun haricinde bir sıkıntı olmadı. Ama tabi bu iki üç günlük sıkıntı bizi rahatsız etmedi, etmemesi de gerekiyor. Biz çok büyük kuraklık yaşadık ülke olarak. Bu yağan bereket bizi sıkıntılı günlerden kurtardı. İnşallah bereketli bir yıl geçireceğiz. İnşallah Allah devamını versin ama sıkıntısız olması için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çok Büyük Bir Afet Olmamasına Rağmen..."

Başdeğirmen ilçe ve köylerin durumuna ilişkin ise "Toplam yaklaşık 500 bin nüfuslu bir şehriz. Bunun içinde 12 ilçe, 9 belde, 204 de köyümüz va. Şu anda hiçbir köyümüzde, beldemizde, ilçemizde kapalı yolumuz yok. Şehirler arası ana arterlerin tamamı açık. Elektrik gibi ufak tefek sorunlar dışında bir sorunumuz yok" diyen Başdeğirmen, "Çok büyük bir afet olmamasına rağmen Bakanlarımızın buraya kadar gelmesi bizleri güçlendirdi. Bu bize, insana saygı ve sevgiyi gösteren bir şeydir. Devletimizin birimlerin çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız bilsin ki devletimiz çok güçlü. Yeter ki cana gelmesin, mala gelen her şeyi halledebilecek güçteyiz. Biz bereketini gördük, yağan karın mutluluğunu yaşıyoruz. Zorluk çektik mi? Belli bir kısım çektik" şeklinde konuştu.

ısparta belediye başkanı şükrü başdeğirmen akpli donarak öldü açıklama sıkıntı rahatsız