Vatandaş Enkaz Altındayken Kızılay Şube Başkanı 'Doğum Günü' Partisinde Eğlenmiş

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında on binlerce yurttaşın yaşamını yitirmesi, Türkiye'yi yasa boğarken, Kızılay Edremit Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi'nin bir eğlence mekanında eğlendikleri görüntüler ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında on binlerce yurttaşın yaşamını yitirmesi, Türkiye'yi yasa boğarken, Kızılay Edremit Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi'nin bir eğlence mekanında eğlendikleri görüntüler ortaya çıktı. Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu skandal, Kızılay'ın daha önce ortaya çıkan çadır satışı skandalı sonrasında gündeme geldi.

Resmi kayıtlara göre 50 bin yurttaşın öldüğü Kahramanmaraş merkezli depremde, tüm Türkiye yas tutarken ve deprem bölgesine yardım göndermek için seferber olurken, Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet İnalkaç'ın bir eğlence mekanında eğlendikleri görüntülerin ortaya çıkması kamuoyunda büyük tepki yarattı.

Türkiye'de 40 binden fazla insanın ölümüne neden olan depremlerin ardından ortaya çıkan Kızılay skandalı, üçüncü gününde AHBAP'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Kızılay'ın skandallarının devam etmesi, kuruluşun güvenilirliği konusunda endişeleri arttırdı.

Görüntülerde Kızılay Edremit Şube Başkanı Himmet Bora ve Yönetim Kurulu Üyesi Cevdet İnalkaç'ın bir eğlence mekanında sanatçı eşliğinde eğlendikleri görülüyor. Himmet Bora, konuya ilişkin açıklamasında bir arkadaşının doğum günü nedeniyle toplandıklarını, sadece yemek yediklerini belirtti. Ancak bu açıklama, kamuoyunda Kızılay'ın sorumsuzluğuna ilişkin kaygıları arttırdı.

Kızılay, Türkiye'deki en önemli yardım kuruluşlarından biri olmasına rağmen son dönemde ortaya çıkan skandallar, kuruluşun itibarını ciddi şekilde sarsmış durumda.

kızılay himmet bora cevdet inalkaç deprem doğum günü partisi lüks ve eğlence