Vatandaşa Çadır Satan Kızılay Başkanı, Tweet'lerden Rahatsız Oldu: Erişim Engeli Başvurusu Aynı Gün Kabul Edildi

TAKİP ET

Kerem Kınık, sosyal medyada kendisiyle ilgili paylaşılan tweetlerden rahatsız oldu. Kınık, 16 Mart 2023 tarihinde Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak sekiz tweet için erişim engeli talep etti.

Türk Kızılayı’nın başkanlığını 2016 yılından bu yana sürdüren Kerem Kınık, sosyal medyada kendisiyle ilgili paylaşılan tweetlerden rahatsız oldu. Kınık, 16 Mart 2023 tarihinde Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak sekiz tweet için erişim engeli talep etti.

Şahan Gökbakar’a yanıt veren bir kullanıcının tweeti de engellendi

Freewebturkey'in haberine göre; Kınık’ın başvurusunda yer alan tweetler arasında Kahramanmaraş depremleri sırasında AHBAP’a depremzedeler için çadır satan Kızılay’ın Başkanı olduğunu iddia eden bir tweet, Kınık’ın Şahan Gökbakar’a verdiği yanıta yorum yapan bir kullanıcının tweeti ve Kınık’ın Kızılay’ın başkanlığına seçilmesi sürecinde yaşanan tartışmalara ilişkin tweetler bulunuyor.

Hakimlik, Kınık’ın talebini aynı gün değerlendirerek erişim engeli kararı verdi. Kararda, “Tweetlerin içeriğinin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu” gerekçesiyle “tweetlerin içeriğinin ve URL adresinin erişiminin engellenmesine” hükmedildi.

kızılay başkanı türk kızılay kerem kınık Erişim Engeli