Vatandaşa Çadır Satan Kızılay'ın Kan Stoğu Düştü, İmdadına Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Koştu

TAKİP ET

Türk Kızılay, kan stoklarının kritik seviyeye geldiğini duyurdu. Ramazan ayında kan bağışlarında yaşanan düşüş, afet bölgelerinde kan alımının yapılamaması ve hastanelerde kan ihtiyacının artması nedeniyle ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi.

Türk Kızılay, kan stoklarının kritik seviyeye geldiğini duyurdu. Ramazan ayında kan bağışlarında yaşanan düşüş, afet bölgelerinde kan alımının yapılamaması ve hastanelerde kan ihtiyacının artması nedeniyle ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Kızılay, kan bekleyen hastaların mağdur olmaması için vatandaşları kan bağışına davet etti.

Kızılay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Önemli çağrı” başlığıyla kan bağışı çağrısında bulundu. Paylaşımda, “Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur. Kan bağışı yapmak için resimli ve TC kimlik numarasını içeren bir kimlik belgesi ile Kızılay’ın kan bağışı noktalarına başvurabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Kızılay’ın kan bağışı çağrısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da destek verdi. İmamoğlu, Twitter hesabından Kızılay’ın paylaşımını alıntılayarak, “14 Mayıs’tan sonra Kızılay yine liyakatli bir yönetime kavuşacak. Ama şimdi kan bağışı zamanı” dedi. İmamoğlu’nun bu mesajı binlerce beğeni ve retweet aldı.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Biliyorum mevcut Kızılay yönetimine kızgınsınız. Ben de tepkiliyim. Ne yazık ki bu asil kurum, başındaki zat ve ona bu görevi layık gören zihniyet yüzünden zor durumda. Bakmayın sıralanan bahanelere, ulusal stokların tükenmesinin tek nedeni bu yönetim. 14 Mayıs’tan sonra Kızılay yine liyakatli bir yönetime kavuşacak. Ama şimdi kan bağışı zamanı. Tüm duyarlı vatandaşlarımı kan bağışına davet ediyorum."

Kan bağışı konusunda Türk Kızılay’ın yaptığı çağrıya Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, halkı kan vermeye davet etti.

Kılıçdaroğlu da bu çağrıya kayıtsız kalmayarak, Kızılay’ın duyurusunu kendi hesabından alıntıladı. Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkımızı davet ediyorum. Kan verelim.” ifadelerini kullanarak, kan bağışının önemine dikkat çekti.

 

ekrem imamoğlu türk kızılay kızılay kan stoğu bağış kampanyası kerem kınık