Vatandaşa Tam Kapanma Eziyeti Reva Görülürken Turistlere PCR Testi Uygulanmayacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı, yurt dışından ülkemize gelecek kişiler için PCR testi yaptırma zorunluluğunu kaldırdı. Böylece Türkiye, turizmden umulan dövizler uğruna salgınla mücadeleden taviz verirken vatandaşlarına da tam kapanma eziyetini reva görüyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara, İçişleri Bakanlığına yazdığı bir talep yazısıyla, 15 Mayıs'tan itibaren 16 ülkeden Türkiye'ye girişlerde PCR testi istenmemesini talep etmişti.

Bu talepten bir hafta sonra THY'nin turizm acentelerine ilettiği bilgi notunda, 16 ülkeden Türkiye'ye gelen yolculara PCR testi uygulanmayacağı bilgisi iletildi.

Söz konusu bilgi notu şöyle:

"15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya'dan Türkiye'ye gelen kişilerin Türkiye'ye girişlerinde PCR testi talep edilmeyecektir."

Öte yandan ülkemizin başka bir hava yolu şirketi olan Pegasus'un resmî internet sayfasındaki bilgilere göre yurt dışından ülkemize gelen yolcular için ülke ayrımı olmaksızın PCR testi yaptırmak bir zorunluluk olmaktan çıkarılmış.

"Türkiye'ye girişlerde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Türkiye’ye giriş yaparken yolculuk öncesinde PCR testi yaptırılması ve giriş sonrası karantina uygulama zorunluluğu bulunmamaktadır."

tam kapanma turizm PCR testi THY Sağlık bakanlığı koronavirüs salgını pegasus çin virüsü kovid-19 covid-19 Halk Sağlığı Genel Müdürü İçişleri Bakanlığı Fatih Kara döviz turist yurt dışı