Vatandaşa Verilmeyen Destek Bakanlara Veriliyor: Devletin, Eski Bakan Pekcan'ın Şirketine 1,4 Milyon Liralık Destek Verdiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı'na yapılan dezenfektan satışı skandalı sonrası değişen kabinede yer almayan Ruhsar Pekcan'ın aile şirketine, devletten 1,4 milyon liralık 'Çin virüsü desteği' verildiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftaya kadar Ticaret Bakanı olarak görev yapan Ruhsar Pekcan'ın aile şirketinden Ticaret Bakanlığı'na piyasa fiyatının üzerinden dezenfektan satışı yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bu skandalın ardından, görevinden alınan bakanların arasında yer alan Ruhsar Pekcan'ın aile şirketi ile ilgili dikkat çeken bir haber daha ortaya çıktı.

Pekcan'ın aile şirketi Nanoksia'nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan 'Çin virüsü ile mücadele kapsamında' 1,4 milyon liralık yatırım desteği aldığı anlaşıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sitesinde yer alan ve Çin virüsüyle mücadele kapsamında atılan adımların anlatıldığı bölümde “KOBİ Teknoyatırım Destek Programı” ile dezenfektan, kolonya, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske, eldiven gibi ürünleri üreten KOBİ’lere 6 milyon TL’ye kadar destek verildiği bilgisi yer alıyor. Bu desteğe örnek olarak ise Pekcan'ın Nanoksia şirketi gösterilerek "Tekirdağ ilinde ‘dezenfektan’ konusunda yatırım yapacak olan NANOKSİA Biyoteknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin projesi destek kapsamına alınmış olup sağlanacak destek tutarı 1.443.998,40 TL’dir" denildi.

Esnaf Batarken Bakanın Şirketi Kazanan Oldu

Duruma tepki gösteren CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Pekcan'ın şirketinin, AKP iktidarı döneminde verilen teşviklerin hemen hemen hepsinden yararlandığını belirterek 2019 yılında kurulan şirketin, yatırım teşvik belgesi faiz desteği, KDV istisnası, yer tahsisi, gelir vergisi stopajı, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işçi ve işveren hissesi desteklerinden doğrudan yararlandığını dile getirdi.

Ataman, "Zenginleşmenin yolu AKP’de bakan olunca daha çabuk oluyor. Eski bakan Ruhsar Pekcan da bunun en güzel örneği. Esnaf batarken bakanın şirketi salgının kazananı oldu" ifadelerini kullandı.

 

ruhsar pekcan ticaret bakanı ticaret bakanlığı eski bakan skandallar bitmiyor 1 4 milyon liralık destek vermiş devlet almış alınmış sanayi ve teknoloji bakanlığı dezenfektan satışı piyasa değeri üzerinden