Vatandaşın İBB'ye Yaptığı 6,2 Milyon TL'lik Bağışa Kaymakamlık El Koydu

TAKİP ET

Vatandaşın İstanbul Büyükşehir Belesiyesine yaptığı 6,2 milyon liralık bağışa el konuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine vatandaşlarca yapılan 6,2 milyon liralık bağış yaklaşık 2 yıldır bloke edilmişti.

Bağış parasını belediyeye kullandırmayan Ankara, para el koydu. Fatih Kaymakamlığı kararıyla belediyenin 6 banka hesabında bulunan 6 milyon 212 bin 511 lira, 100 İsviçre kronu ve 40 avroya el konuldu.

Paranın İstanbul Defterdarlığı'na aktarıldığını İsmail Saymaz'a açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı "O gün bu parayı ihtiyaç sahiplerine dağıtmayıp kamuya geçirenlere, o zor günleri yaşayan ve yaşamaya devam eden binlerce insan beddua edecek. Beddua aldılar" diye konuştu.

"ABB'nin Parasına da Ha Çöktü Ha Çökecekler"

Saymaz, "Bu arada ABB'nin hesaplarındaki 3.5 milyon TL henüz kamuya geçirilmedi. Ancak İstanbul'daki kararın bir benzeri Ankara'da da uygulanacak. Eli kulağındadır. Ha çöktü... Ha çökecekler" ifadelerini kullandı.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kapanmalar sırasında dar gelirli vatandaşlara destek amaçlı bağış kampanyası başlatmış, kampanyalara İçişleri Bakanlığı engel olarak kampanya için valiliklerden izin alınmadığını ifade etmişti. Kanunen belediye başkanlarının izin almaksızın bağış kabul edebilme hakkı bulunmasına karşın bağış paralarına el konuldu.

ibb ekrem imamoğlu ismail saymaz bağış parasına fatih kaymakamlığı el koydu