Vatandaşını Eve Kapatıp Ülkeyi Turistlere Kiralayan AKP, Türkiye'yi Alay Konusu Haline Getirdi

TAKİP ET

Türkleri kendi vatanında evine kapatıp turistlere her şeyi serbest kılan AKP, Türkiye'yi dünyaya alay konusu yaptı.

Sosyal medyada yayılan mizah amaçlı hazırlanan turizm reklamındaki sözler uluslararası haber ajanslarına da konu oldu. "TURKEY UNLIMITED. NOW AVAILABLE WITHOUT TURKS" (Türkiye Sınırsız. Artık Türkler olmadan mevcut) sözlerinin kullanıldığı sahte reklam afişi uluslararası haber ajansı Reuters'ta da haber oldu.

Reuters, bir yanda Akdeniz kıyısındaki turizm yöresinde doyasıya parti yapan turistlerin öte yanda ise denize girdiği için korkunç cezalarla karşı karşıya bırakılan Türk vatandaşlarının hali pür melalini haberine taşıdı.

Haberde, Topkapı Sarayı'na gelen turistlerle ilgilenen bir turist rehberi olan Kadir isimli kişinin "Şu anda turistler için harika bir zaman, çünkü Türkler dışarı çıkamıyor" dediği aktarıldı. Otelci Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da geçtiğimiz günlerde "Kısıtlamalar hiçbir zaman Türkiye'yi ziyaret eden turistleri kapsamıyor. Onlar istedikleri gibi pasaportlarıyla sokaklarda dolaşabiliyor, otellerinden çıkabiliyor. En çok ziyaretçi alan önemli müze ve ören yerlerimiz açık oluyor. Bir bakıma turist olmak avantajlı Türkiye'de" gibi akla zarar bir beyanatta bulunmuştu.

Salgında plansız ve öngörüsüz biçimde sürekli alınan ve kaldırılan yasaklar nedeniyle darbe üstüne darbe yiyen Türkiye ekonomisinin yüzde 12'lik bir oranını teşkil eden turizm hükümetin yaz aylarını kurtarmaktaki tek umudu olmuş durumda. Kendi vatandaşını evine kapatan ve korkunç para cezaları uygulayan AKP hükümetinin turistleri çekmek için kendi vatandaşını kendi vatanında ikinci sınıf insan kılması hiç olmadığı kadar görünür durumda.

Hayatı Turistlere Serbest Bırakıp Vatandaşına Yasaklayan AKP Türkiye'yi Dünyanın Alay Konusu Yaptı