Vatandaştan Mikrofon Saklayan TRT, Erdoğan'a Deprem Temalı Klip Çekti

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, TRT Haber havadan çekilen enkaz görüntülerini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kaydı ile birleştirerek bir klip oluşturdu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, TRT Haber havadan çekilen enkaz görüntülerini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kaydı ile birleştirerek bir klip oluşturdu. Videoda, Erdoğan'ın, "1 yıl içerisinde diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl hemen toplu konut idaresi olarak operasyonlar gerçekleştirdiysek, Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın sokakta kalmasına müsaade edemeyiz" ifadeleri yer aldı.

Sosyal medyada yayınlanan videonun TRT'nin AKP propagandası yaptığı yorumlarına neden olduğu belirtiliyor. Videoda yer alan ses kaydının, depremzedelerin yardım çağrısı yerine, AKP'nin projelerini anlatan bir reklam gibi sunulduğu eleştirileri yapılıyor. Özellikle, depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması gereken bir zamanda, siyasi bir amaca hizmet eden bu tür videoların hazırlanmasının doğru olmadığı vurgulanıyor.

Öte yandan, deprem bölgesindeki vatandaşlar, hükümetin yetersiz kaldığı eleştirilerini yaparken, TRT'nin deprem felaketinin propagandasını yapması tepkiyle karşılanıyor. Bazı kullanıcılar ise TRT'nin, deprem felaketinin ardından hükümetin çalışmalarını övmek için böyle bir video hazırladığını düşünüyor.

trt trt haber recep Tayyip Erdoğan deprem klip video depremzede