"Vatanı İçin Savaşmayanlar Plajımıza Giremez" Yazısı Bulunan Görsel Suç Sayıldı

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, tutuklanan Türk milliyetçisi gazeteciler ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Saymaz, Aykırı ve Muhbir'de editör olarak çalışan dört milliyetçinin tutuklandığına vurgu yaparak Aykırı'dan Furkan Uludağ'ın WhatsApp mesajlarında 'Suriye' ve 'Suriyeli' sözcüklerinin arandığını ve elde edilen 'Vatanı İçin Savaşmayanlar Plajımıza Giremez' yazılı görselin suç sayıldığını söyledi.

Gazeteci İsmail Saymaz, tutuklanan Türk milliyetçisi gazeteciler ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Saymaz, Aykırı ve Muhbir’de editör olarak çalışan dört milliyetçinin tutuklandığına vurgu yaparak Aykırı’dan Furkan Uludağ’ın WhatsApp mesajlarında “Suriye” ve “Suriyeli” sözcüklerinin arandığını ve elde edilen “Vatanı İçin Savaşmayanlar Plajımıza Giremez” yazılı görselin suç sayıldığını söyledi.

Saymaz, "İkisi Aykırı ve Muhbir’de editör olarak çalışan dört milliyetçi tutuklandı. Aykırı’dan Furkan Uludağ’ın WhatsApp mesajlarında “Suriye” ve “Suriyeli” sözcükleri arandı. Uludağ’dan elde edilen “Vatani görevi yapmayanlar plajımıza giremez” yazısının olduğu fotoğraf bile suç sayıldı

Dört genç ‘yalan haber’den tutuklandı. Aykırı ve Muhbir’in kanıt diye konan haberleri doğruluk içeriyor. Kaldı ki… Yalan haber tutuklanmayı gerektirmiyor. Öyle olsa… İktidar yanlısı yayın organları açık kalamaz, hiçbir yandaş gazeteci sokakta gezemez. Bu fotoğrafın nesi suç?" dedi.

 

serkan kafkas batuhan çolak süha çardaklı aykırı muhbir ajans muhbir furkan uludağ sığınmacılar