Ve Beklenen Geri Vites: Putin'den Dünyaya 'Normalleşme' Çağrısı

TAKİP ET

Putin, komşu ülkelere normalleşme çağrısı yaptı.

Ukrayna'ya saldırı emri veren Rus diktatörü Putin, Batı'nın yaptırımları karşısında zora girdi. Batı ülkelerinin arka arkaya getirdiği sert yaptırımlar, Rus ekonomisi üzerinde yıkıcı etki yaptı.

28 Şubat'ta hisse alım-satım işlemlerine ara verilen Moskova Borsası bugün de açılmadı. Borsa'nın önümüzdeki hafta pazartesi günü de işlemlere açılmayacağı belirtildi. 

Moskova Borsası Kapalı Kalacak


TSN'nin haberine göre bugün yaptığı açıklamada "komşularla ilişkilerini normalleştirmeleri gerektiğini" söyleyen Rus diktatörü Putin, komşu ülkeleri "Rusya ile ilişkilerini normalleştirmeye" davet etti.

Video konferans yöntemiyle açıklama yapan Rus diktatörü, Rusya'nın yükümlülüklerini yerine getirdiğini iddia ettiği açıklamasında "Rusya'nın komşularına karşı bir kötü niyeti olmadığını" öne sürdü.

"Bence Herkes İlişkileri Normalleştirmeyi Düşünmeli"

"Komşu devletlerle ilgili sözlerimi tekrar vurgulamak istiyorum, bizim kötü bir niyetimiz yok, bunu hep söyledik, komşularımızla ilgili kötü bir niyetimiz yok. Ayrıca durumu daha da büyütmemelerini tavsiye ederim, Herhangi bir kısıtlama getirmemek için hepimiz yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz ve yerine getirmeye devam edeceğiz" diyen Putin, "Bence herkes ilişkileri normalleştirmeyi ve normal şekilde iş birliği yapmayı düşünmeli. İlişkileri normal şekilde geliştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin rus diktatörü putin geri vites normalleşme