Vedat Milor Altılı Masa'ya Bombayı Bıraktı

TAKİP ET

Ünlü gurme Vedat Milor, Altılı Masa'nın ortak adayına ilişkin dikkat çekici eleştirilerde bulundu.

Ünlü Türk gurme Vedat Milor, Altılı Masa'nın ortak adayına ilişkin tartışmalara katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Milor, şu ifadeleri kullandı:

"Muhtar Kent çok saygı duyduğum biri. Kariyeri ve başarıları tartışılamaz. Ancak 6’lı Masa acele etmemeli. Ondan daha az oy alacak birini bulabileceğini düşünüyorum. Eğer biraz daha kafa yorarlarsa Ekmeleddin Bey’den de az alacak birini bulabilirler."

Altılı Masa'nın Adayı

Bir süredir bazı isimler Coca Cola'nın Türk CEO'su Muhtar Kent'in Altılı Masa'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiasını öne sürüyordu. 

Bunun yanı sıra CHP teşkilatı, parti toplantılarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu "13. Cumhurbaşkanı" ifadeleriyle selamlıyor.

Fakat masadaki ikinci büyük parti olan İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener'in bir süre önce katıldığı gizli bir toplantıda iş adamlarına "Biz kazanacak adayı halkın karşısına çıkartacağız, sakın stres yapmayın" dediği öne sürülmüştü.

Vedat Milor'un Entelektüel Geçmişi

Türk toplumunda bir gurme olarak tanınan Vedat Milor, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü "yüksek şeref derecesi" ile bitirdi. 

Londra Ekonomi Okulu'nda gördüğü eğitimin arıdndna ABD'nin Kaliforniya (Berkeley) Üniversitesi'nde sosyoloji doktorası yaptı. Fransa'da yazdığı doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in" ABD'de 1990 yılında American Sociological Association tarafından yılın en iyi doktora tezi seçildi.

Vatani görevinin ardından Dünya Bankası'nda 2 yıl boyunca Kemal Derviş'le birlikte görev yaptı.

Brown Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev yapan Milor, Princeton'a davet edilerek bir yıl misafir akademisyen olarak bulundu. Stanford Üniversitesi'nde aldığı hukuk eğitimminin ardından aynı okulda doçent oldu. Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapan Milor siyasi ekonomi ve Koç Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler dersleri verdi.

vedat milor altılı masa bombayı bıraktı ortak aday