Vedat Milor'dan Sığınmacı Yorumu: Şu Andaki Kurumsal Yapımızın Bunu Absorbe Etmesi Mümkün Değil, Bunu Avrupa, Amerika Yapamıyor

TAKİP ET

Vedat Milor, Fatih Altaylı ile Teke Tek programına katıldı.

Geçen günlerde HaberTürk'te Fatih Altaylı ile Teke Tek programına katılan Vedat Milor, sığınmacı meselesine dari konuştu. 

Program genelinde ekonomiye ilişkin konuşan Milor, program sonunda Fatih Altaylı'nın "Sayısı 5 milyonla ifade edilen ama tam sayısı bilinmeyen Afgan, Suriyeli göçünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıt verdi.
  Milor şu ifadeleri kullandı: 

Bu kadar insanı nasıl kabul ediyorsunuz? Zaten kaynaklarımız yetersiz, hastanelerden okullardan tutun. İnsani olarak baktığımda çok üzülüyorum bu gereğin ortaya çıkmasına fakat mümkün değil Türkiye'nin yani, şu andaki kurumsal yapımızın bu kadar insanı absorbe etmesi olanıksız bir şey. Bunu Avrupa yapamıyor, Amerika yapamıyor. Çok seçiçi olarak alıyor, biz nasıl yapalım? Bu mümkün değil. 

Solcu açıdan da baksanız konuya, republicanism var. Sizin kendi bir komüniteniz var, orada belli değerleriniz var, homojen bir yapınız var çalıştığınız bir yapınız var. Birbirimize kızsak bile ortak belli değerlerimiz var. Milli takım için hepimizin kalbi çarpıyor. Bu kadar farklı, bu kadar değişik insan birden bire aynı anda, hani azar azar absorbe edebilirsiniz belki, ama 5 milyon birden hangi ülke bunu yapabilir? Yapamaz. 

Aslında bayağı hümanist bir ülkeyiz, başka ülkede 10 misli 100 misli tepkiler doğurur. Biz yine idare ediyoruz. Hayvanları da seven bu ulustur aslında bakın sokak köpekleri, kediler için Türkiye hiç fena bir ülke değildir aslında. Hiçbir medeni ülkede göremezsiniz bunu.

Bence bizim bir yumuşak karnımız var, bir kendi kendimize sertiz.  

vedat milor fatih altaylı sığınmacılar sığınmacı yorumu