Vefatının 6. Yıldönümünde Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

TAKİP ET

"Dağlar kadar acımız var / Dayanacak gücümüz var / Sahipsiz sanman Fıratı / Alınacak öcümüz var"

Türk milletinin hürriyetini müdafaa yolunda canından geçen binlerce şehitten örülü aziz kervana katılan ve Türk milletinin derin hafızasında ebediyete dek 'tunçtan bir heykel' gibi yıpranmayacak bir hatırayla yer edinen Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vefatının 6. yıldönümünde anılıyor.

Biz de TamgaTürk olarak Türk milletinin şehidi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu rahmet ve minnetle anarken onun şehadetinin ardından Avşar kocası Duran Dinçaslan tarafından onun aziz hatırasına kaleme alınan ağıdı, okurumuzla paylaşıyoruz:

"Fırat oğlum, Çakır oğlum
Dava haktır haykır oğlum
Nerede Devlet Bahçeli,
Hiç mi yoktu hatır oğlum

Seni vuran senle yaşıt,
Dört bir yana dolmuş çaşıt,
Eşkiyalar kol geziyor
Üniverste oldu düşüt

Çakır oğlum Fırat oğlum
Serbest sana sırat oğlum
Uçmakta yoldaşın bekler
Tanrı vermiş berat oğlum

Hele dön bir bak maziye
Yürek dayanmaz sızıya,
Ege'den Bozkurt yolladım
Özmen ile Önkuzu'ya

Irmak olmuş akar Fırat
Coşmuş bendin yıkar Fırat
Tasviri durur karşımda
Bakanları yakar Fırat

Karalar giymiş hocası
Ağlıyor genci kocası
Bir ocağın bir umudu
Söndü tütmüyor bacası

Kanı akmış ılgıt ılgıt
Düşmanları çalmış zılgıt
Bunu görmeyen gafilin
Ya bakar kör ya aklı kıt

Kartal bakışlı Kültegin
Davran bire gardaş yekin
Hiç mi emmi dayısı yok
Toplanın da gayret çekin

Dağlar kadar acımız var
Dayanacak gücümüz var
Sahipsiz sanman Fıratı
Alınacak öcümüz var"

Unutma!

Çözüm Süreci adı verilen ihanet açılımının zehirli meyveleri olarak üniversitelerde tırmanan bölücü teröre karşı şerefli bir tavrı benimseyen Şehit Çakıroğlu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisiydi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, üniversite bünyesindeki terör örgütü mensupları ve sempatizanları tarafından Ülkü Ocakları mensubu olduğu gerekçesiyle eğitim hayatı boyunca hedef gösterildi.

20 Şubat 2015 tarihinde üniversite kampüsünde PKK'lı sözde öğrencilerin başını çektiği bir grubun azgın eylemlerine karşı Çakıroğlu'nun da aralarında bulunduğu Türk milliyetçisi öğrencilerin tepki göstermesi üzerine büyük bir kavga çıktı. İlerleyen tarihlerde yargı sürecinin ilerlemesiyle öğrenildiği şekilde terör örgütünün hedefindeki Çakıroğlu, kavga esnasında bilinçli bir şekilde pusu kurulan bölgeye çekildi. Burada terör örgütü mensuplarının bıçaklı saldırısına uğrayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun örgütün suikast eğitimi verdiği Nurullah Semo isimli teröristin bıçak darbesi neticesinde atar damarı kesildi.

Olaydan sonra kampüse çağrılan ambulansların uzun süre gecikmesi, milliyetçi öğrencilerin taleplerine rağmen bölgede bulunan polislerin kan kaybı yaşayan, ağır yaralı Çakıroğlu'nu polis aracına almaması ise Türk milliyetçileri tarafından asla unutulmadı. Bir diğer detay ise polisin Çakıroğlu'na ve diğer milliyetçi öğrencilere bu muameleyi sergilediği esnada PKK'lı sözde öğrencileri araçlarına alarak hastanelere taşımasıydı.

Gecikmeli olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu, burada geciken müdahale ve yaşadığı kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti.

Siyaset ve basın, Çakıroğlu'nun şehadetini aradan geçen yıllar boyunca 'karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası' olarak servis etmeye devam ederken 880 gün süren yargı süreci, terörist Semo'nun terör örgütü üyesi olduğuna ve kasıtlı bir cinayet işlediğine hükmetti. Eli kanlı terörist, bu doğrultuda terör örgütü mensubiyetinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

fırat yılmaz çakıroğlu çözüm süreci ülkü ocakları ülkücü şehit şehit fırat mhp devlet bahçeli nurullah semo ege üniversitesi tarih bölümü duran dinçaslan çakıroğlu ağıdı