Venedik Belediye Başkanı, 3 Katlı Binadan Kanala Atlayan Turiste 'Aptallık Sertifikası' Verileceğini Söyledi

TAKİP ET

İtalya'nın Venedik kentinde belediye başkanı Luigi Brugnaro, üç katlı bir binadan kanala atlayan bir turistin videosunu Twitter hesabından paylaşarak turiste "aptallık sertifikası" verileceğini açıkladı.

İtalya'nın Venedik kentinde belediye başkanı Luigi Brugnaro, üç katlı bir binadan kanala atlayan bir turistin videosunu Twitter hesabından paylaşarak turistin kimliğinin tespit edilmesi için yardım istedi. Ayrıca turiste "aptallık sertifikası" verilmesi ve "bir sürü tekme atılması" gerektiğini söyledi. Brugnaro, kanala atlayan kişinin ve videoyu çeken kişinin gözaltına alınacağını açıkladı.

Venedik Belediye Başkanı Brugnaro, sosyal medyada paylaşılan videoda görülen kişinin bir turist olduğunu belirtti. Turistin üçüncü kattaki özel bir konuta nasıl girdiğini ve çatıya nasıl çıktığını araştırmak için polisleri binaya yönlendirdiğini açıklayan Brugnaro, turistin hayatını riske attığını ve kentin güvenliğini tehlikeye soktuğunu söyledi.

Brugnaro, söz konusu eylemin sosyal medyada paylaşarak beğeni toplamak için yapıldığını söyledi. Brugnaro, bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğini ve turistin yasal işlem görmesi için adımların atılacağını belirtti.

Sosyal medya mesajlarında açıklama yapan Brugnaro, "Bu kentte vandallığa karşı daha fazla gerçek yetki verilmeli" diyerek yetkililerin turistlerin benzer davranışlarını engellemek için daha sıkı önlemler alması gerektiğini vurguladı. Brugnaro, videoyu paylaşarak turistin yasal işlem görmesinin yanı sıra, videoyu çeken kişinin de ihbar edileceğini söyledi.

venedik turist aptallık sertifikası aptallık