Venezuela'da Hem Maduro Hem Guaido Yeni ABD Başkanı Biden'ı Tebrik Etti

TAKİP ET

Joe Biden'ın ABD Başkanlık Seçimlerini kazanmasının ardından tavırları merak konusu olan Venezuelalı liderlerden de tebrik mesajı geldi.

Donald Trump döneminde ciddi bir krize sürüklenen Venezuela'nın Devlet Başkanlığı iddiasındaki iki lideri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ı tebrik etti.

Trump yönetiminin açık bir şekilde karşısında pozisyon aldığı Nicolas Maduro, tebrik mesajında "Amerikan halkını başkanlık seçimlerinden dolayı kutluyorum. Ayrıca, seçilmiş Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i zaferleri için tebrik ediyorum. Kurtarıcı Simón Bolívar'ın Anavatanı Venezuela, Amerika Birleşik Devletleri halkı ve hükümeti ile diyalog ve anlayışa her zaman hazır olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Sonuçların kesinleşmesinin ardından Trump'ın büyük desteğiyle Venezuela'da Devlet Başkanlığı iddiasını ortaya koyan Juan Guaidó da iyi ilişkilere sahip olduğu Trump'ın 'kazandığını' savunmaya devam etmesine rağmen Biden'ı tebrik etti.

joe biden Juan Guaidó nicolas maduro abd başkanlık seçimleri venezuela donald trump