Venezuela'daki Türk İş İnsanları: Bize Maske veya Test Kiti Gelmedi

TAKİP ET

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela'ya birkaç koli maske ve test kiti götürdüğü iddiaları Venezuela'daki Türk iş insanları tarafından yalanlandı.

Sedat Peker, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela ziyaretiyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmış, Yıldırım'ın uyuşturucu ticaretinde yer aldığına dair ifadeler kullanmıştı. 

Peker'in iddialarını reddeden Binali Yıldırım, “Oğlum Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı götürdü” açıklaması yapmış, kayıtlarda test kiti ve maske olmadığı ortaya çıkınca Yıldırım ailesinin avukatı Serkan Bayram Venezuela’ya sadece birkaç koli içinde maske ve test kiti götürüldüğünü açıklamıştı.

Maske ve test kitlerinin orada yaşayan Türk iş insanlarına ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyleyen Bayram'ın iddiaları Venezuela’daki Türk iş insanları tarafından yalanlandı.

İsmini vermek istemeyen Türk iş insanları, kendilerine test kiti veya maske yardımı yapılmadığını; zaten kendilerinin bu ihtiyaçları karşılayabilecek ekonomik koşullara sahip olduklarını belirtti.

Maskeyi Temin Etmekte Zorluk Yaşamıyoruz

10 yıldır Venezuela’da yaşayan Mehmet Hoşhanlı, “Haberlerden duyduğumuza göre Türkiye’den Venezuela’ya maske ve test kiti yardımı gelmiş ve bunlar da Venezuela’da yaşayan Türk iş insanlarına ve ihtiyacı olan kişilere dağıtılması için verilmiş. Venezuela’da bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar iş insanı var ve biz bu iş insanlarıyla sürekli diyalog halindeyiz. Böyle bir test kitinin geldiğinden hiçbirimizin haberi yok ve bize böyle bir yardım ulaşmadı” dedi.

Venezuela’da büyükelçilik çalışanları dışında yaklaşık 30 Türk'ün yaşadığını söyleyen Hoşhanlı, Venezuela’da 10 dolar ödeyerek yapılabilecek hızlı testi ya da 1 doların altında bir fiyata satın alınabilecek maskeyi temin edebilmekte zorluk yaşayan bir kesimin olmadığını belirterek, “Size ne Venezuela’daki iş insanlarına ne de buradaki ihtiyaç sahiplerine test kiti ya da maske verilmediğini teyit edebilirim. Biz böyle bir yardım gelmedi, almadık, görmedik” şeklinde konuştu.

erkan binali yıldırım venezuela test kiti maske insanı