VGM Restorasyonunda 250 Yıllık Güneş Saatinin Üstüne Badana Yapıldı Yandaş Basın Suçu İBB'ye Attı

TAKİP ET

Üsküdar'da bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi sorumluluğunda bulunan Kısıklı Abdullahağa Camisi'nin minaresindeki 250 yıllık güneş saati boyandı. Sabah gazetesi ise suçu olayla alakası bulunmayan İBB'ye attı.

Üsküdar'ın Kısıklı Mahallesi, Minare Sokak'ta bulunan Kısıklı Abdullah Ağa Camii, Bostancıbaşı Abdullah Ağa tarafından yaptırılan camide bir restorasyon faciası meydana geldi. 250 yıllık tarihi güneş saatinin üzerine badana yapıldığı görüldü.

Sabah gazetesi söz konusu caminin sorumluluğu Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi'nde bulunmasına rağmen "İBB'den bir skandal daha" diyerek duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ve İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'den yanıt geldi. Sabah gazetesi attığı tweeti bir süre sonra kaldırdı.

Murat Ongun, Sabah'ın haberi kaldırmasının ardından doğru halini yeniden girmelerini talep ederken, "Yazamadılar, gerçek şu: 1-Yapı, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyet ve sorumluluğunda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uhdesinde 2-Geçmiş dönemlerde yapılmış olan bu tahribata İBB olarak müdahil olup, restore etme talebimizi ilettik" sözlerini kullandı.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ise "Güneş saati boyanan skandal uygulamanın, VGM ve Üsküdar Belediyesi sorumluluğunda olduğu anlaşılınca mı sildiler acaba?" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

 

ibb ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi istanbul büyükşehir kısıklı cami abdullah ağa camii abdullah ağa cami restorasyon saat güneş saati badana boya badana yapıldı boya yapıldı