Videoda Gördüklerini Yapmak İstedi, 10 Yaşındaki İkizini Yaktı

TAKİP ET

Kars'ta yaşayan Baran B. (10), sosyal medyada gördüğü bir videoyu denemek isterken yanlışlıkla ikizini yaktı.

Aysel ve Çetin B. çiftinin ikiz çocukları Baran ile Berat, internette gördükleri bir videoyu denemek istedi. Video için kolonya ve çakmak alan ikizler, birbirleri üzerine kolonya dökmeye başladı. Bu sırada ilk olarak Baran elindeki çakmağı çaktı. Baran'ın çakmağı çakmasıyla beraber Berat'ın kıyafetleri alev aldı. 

Alevlerin içerisinde kalan Berat çığlık atmaya başlayınca sesleri duyan anne Aysel B., içeri koşarak oğlunun kıyafetlerini söndürdü. Aysel B.'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük çocuğu Kars Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. 

Hastaneye kaldırılan Berat'ın sağ kolu ile göğsünde, iki ve üçüncü derece yanıklar oluştuğu belirlendi. Küçük çocuk ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesi’ne sevk edildi. 

Bu Tür Olaylar Kimsenin Başına Gelsin İstemem

 

Çocuğunun internette dolaşan bir video sebebiyle yandığını söyleyen ve aileleri uyaran baba Çetin B., ''Evde kimse yoktu. İkiziyle birlikte internetten izledikleri videoları denemişler. Birbirlerine kolonya döküp çakmağı çakmışlar. O anda Berat’ın tişörtü alev alınca vücudu yanmış. Oğlumun tedavisi sürüyor. Sosyal medyadaki videoda birisi eline kolonya döktükten sonra çakmakla yakıyordu. Kendi aralarında deneyince zararı tabi ki kendilerine oldu. Vücudunun göğüs ve kol kısmında ikinci ve üçüncü derece yanıklar oluşmuş.

Ailelerin daha temkinli olmaları gerekiyor. Bu tip şeyleri maalesef sosyal medyada öğreniyorlar. Çocukların aile gözetimi olmadan internete girmemeleri gerekiyor. Kars’ta beş gün tedavi gördü burada da 6 gündür tedavi altında. Bir hafta daha burada kalacağımızı söylüyorlar. Bu tür kötü olayların kimse başına gelmesini istemem. Çok dikkatli olsunlar'' şeklinde konuştu.

ikiz kars aysel çetin baran berat yaktı internette video çakmak kolonya