Vietnam'da Çin Virüsünün Yeni Bir Türü Keşfedildi: İngiltere ve Hindistan Türlerinin Karışımı

TAKİP ET

Güneydoğu Asya ülkesi Vietnam'da, İngiltere ve Hindistan varyantının karışımından oluşan yeni bir Çin virüsü türünün tespit edildiği açıklandı.

Independent'ın Vietnam'daki yerel basına dayandırdığı haberine göre Vietnam Sağlık Bakanı'nın, yeni varyantı yakın zamanda dünyaya duyuracağı bildirildi.

Bakan Nguyen Thanh Long, tespit edilen varyantın daha bulaşıcı olduğunu belirtirken yapılan laboratuvar testlerinde, virüsün çok hızlı bir şekilde çoğaldığının anlaşıldığını söyledi.

İngiltere ve Hindistan Varyantlarının Karışımı

Sağlık Bakanı Long, "Yeni tespit edilen hastalar üzerinde gen dizilimine dair çalıştıktan sonra, Hindistan ve İngiltere'dekilerin bir karışımı olan yeni bir varyant keşfettik" derken "Daha spesifik olarak söylersem, tespit edilen varyant İngiltere varyantına ait olan mutasyonlara sahip bir Hindistan varyantı" ifadelerini kullandı.

Ülkesinde "sert" önlemler uygulandığını belirten Long, Vietnam'daki vaka sayılarındaki artışın ise yeni tespit edilen varyant sebebiyle meydana geldiğine inanıyor.

Vietnam koronavirüs mutasyon yeni varyant İngiltere ve Hindistan varyantlarının karışımı İngiltere varyantı Hindistan varyantı çin virüsü covid-19 Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long