Viktor Orban'dan Dikkat Çekici NATO Açıklaması

TAKİP ET

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, NATO'ya yönelik açıklamalarda bulundu.


Kossuth radyosuna açıklama yapan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkelerini korumak için NATO'ya değil kendi ordularına güvenmeleri gerektiğini söyledi. 

Batı ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan tüm bölge ülkelerinin kötü etkileneceğini belirten Orban, enerji fiyatlarındaki yükselişi buna örnek olarak gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Almanya'nın ciddi bir silahlanma kararı aldığını hatırlatan Orban, "Birkaç yıl sonra başka bir Avrupa'da yaşayacağız" dedi. II. Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir şey yaşanmadığını belirten Orban, NATO ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Barış, kendi gücünü ve müttefiklerini gerektirir. Kendi gücünüz yoksa müttefikiniz de yok demektir. Kendimizi savunmaya hazır değilsek, kimse bizi korumak için hayatını feda etmeyecek ve parasını riske atmayacak. NATO'nun bizi koruyacağını düşünen herkes yanılıyor. Kendimizi savunmaya hazır olduğumuzda NATO bizi koruyacak."

"NATO'nun bizi koruyacağını düşünenler yanılıyor" diyen Orban, Macaristan ordusunu geride bıraktığımız 10 yılda yeniden yapılandırdıklarını belirterek "Macaristan'ın başı belada olamaz".

viktor orban macaristan başbakanı nato açıklaması rusya ukrayna yanılıyor kossuth