VIP Hastalar İçin Özel Filyasyon Ekibi

TAKİP ET

Her akşam yayınlanan Çin virüsü vaka tablosunda filyasyon oranını sürekli olarak yüzde 99,9 olarak açıklamaya devam eden Sağlık Bakanlığı'na itirazlar var.

Ankara Çankaya ilçesinde isminin açıklanmasını istemeyen filyasyon ekibinde görevli bir sağlıkçı, Her akşam yayınlanan Çin virüsü tablosundaki rakamların sıhhatine yönelik olarak, “Sağlık Bakanlığı’nın tablosunda yer alan filyasyon oranının bu vaka sayıları ve bu ekip sayılarıyla gerçekleşmesi mümkün değil” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın hastalar arasında ayrım yaptığını belirten sağlık çalışanı, “Bizleri yine ‘şu hastaya öncelikli gidilsin, bu VIP hastaya hemen gidin’ diye arıyorlar. Defalarca gündem olmasına rağmen VIP hasta uygulamasından vazgeçmiyorlar. Hatta bazı bölgelerde VIP hastalar için özel filyasyon ekiplerinin kurulduğu söyleniyor” diyerek bakanlığın tavrını ortaya koydu.

Bakanlığın açıkladığı rakamların gerçekçi olmadığıyla ilgili, “Çankaya’da 14 Mart’ta 260 temaslı ve Covid-19 hastasına gidilirken 14 Nisan’da bu oranın yaklaşık dokuz kat artarak 2 bin 400’leri geçtiğini” şeklinde konuşan bir başka sağlık görevlisi ise fiilî "VIP hasta" uygulamasıyla ilgili, “Bu ülkede kaç tane bakan yardımcısı var? Ankara'daki filyasyon ekipleri olarak bakan yardımcılığının bol bulunan bir unvan ve koltuk olduğuna karar verdik. VIP hastalar arasında bakan ve milletvekili danışmanları da çok fazla. Bizlere Whatsapp'tan ‘Şu bakan yardımcısıymış, acil gidilsin’ deniyor. Ayrıcalık yapılsın istiyorlar” ifadelerini kullandı.

VIP Hastalar İçin Özel Filyasyon Ekibi