Virüs Tedbirleri Dolayısıyla Sinagogların Kapatıldığı İsrail'de Sokaklar Savaş Alanına Döndü

TAKİP ET

Çin virüsü salgınında vaka sayısında zirve yaşayan İsrail'de alınan sıkı tedbirler dolayısıyla okullar ve sinagogların kapatılması büyük tepkiyle karşılandı.

Öfkeli kalabalıklar polisle karşı karşıya geldi, bir otobüsü taşlayıp bir başka otobüsü ateşe verdi. İsrail basınında çıkan haberlere göre kalabalık grubun Arap sürücüyü otobüsten indirip dövdüğü ve sonra da aracı ateşe verdiği belirtildi.

İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşamadan araç tamamen küle dönerken, otobüsün patlamasından endişe duyan bölge sakinleri yaşadıkları yerlerden tahliye edildi.

Diğer yandan alevlerin civardaki elektrik kablolarının yanmasına yol açmasıyla birlikte kentin bazı kısımları karanlığa gömüldü.

Times of Israel gazetesinin haberine göre, Tel Aviv yakınlarındaki Bnei Brak'ta pazartesi günü erken saatlerde bir grubun iki otobüse saldırıp birini ateşe vermesi sonrasında polis ekipleri isyancıları dağıtmak için ses bombası kullandı.

wuhan çin virüsü covid covid19 covid-19 coronavirüs korona koronnavirüs corona aşı sinovac pfizer biontech ingiltere abd aşı doz aşı dozu doz iki doz tek doz kaç doz aşı kaç doz ikinci doz ne zaman sonra