Virüsle Bütün Sistemi Sarsan Çin'in Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor

TAKİP ET

Covid-19'u dünyaya yayan ve aynı zamanda tüm dünyada ekonomik krize sebep olan Çin'in Ticaret Bakanlığı, ülkenin üst üste yedinci ayda da doğrudan yabancı yatırımda pozitif büyümeye tanık olduğunu açıkladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Çin Virüsü salgını için aşı çalışmaları bir yandan devam ederken virüsün sahibi ve sorumlusu Çin hükumeti sürecin başından beri ekonomik büyümesini sürdürüyor.

Çin Ticaret Bakanlığı, Çin anakarasına yönelik doğrudan yabancı yatırımın, geçen Ekim ayında yıllık yüzde 18,3’lük bir artışla 81,87 milyar yuana (12,4 milyar dolar) ulaştığını duyurdu. Bakanlık, ülkenin üst üste yedinci ayda da doğrudan yabancı yatırımda pozitif büyümeye tanık olduğunu belirtti.

Bakanlık tarafından açııklanan veriler, ilk 10 ayda yabancı yatırımın, ilk üç çeyrekteki yüzde 5,2’lik rakamdan hızlı şekilde, yıllık bazda yüzde 6,4 arttığını gösterdi. Hizmet sektöründeki yabancı yatırım, bir önceki yıla göre yüzde 16,2 artışla, Ocak’tan Ekim’e kadar 625,8 milyar yuana (yaklaşık 95 milyar dolar) ulaştı. Yüksek teknoloji hizmetleri sektörüne yapılan yatırım ise yüzde 27,8 arttı.

Sanayi Birliği tarafından sağlanan veriler ise özel sektör tarafından sağlanan Çin fonlarının, Ekim ayı sonuna kadar toplam 15,84 trilyon yuan (yaklaşık 2,39 trilyon dolar) olduğunu gösterdi. Çin Servet Yönetimi Derneği’ne göre bu sayı, Eylül ayı sonunda kaydedilen seviyeye göre 720,16 milyar yuandı.

çin çin ekonomisi büyümeye devam ediiyor korona virüs tedbriler ekonomik kriz covid-19 çin ticaret bakanlığı virüsü yayan çin'in ekonomisi büyümeye devam ediyor büyüme ekonomik büyüme kriz