Viyana'daki IŞİD Saldırısında 2 Kişiyi Kurtaran Türkler Dünya Gündeminde

TAKİP ET

2 Kasım Pazartesi akşamı IŞİD tarafından Viyana'da düzenlenen terör saldırısında bir polis ve yaşlı kadını kurtaran Türkler uluslararası medyada ilgi odağı oldu.

Avusturya’nın başkenti Viyana’yı 2 Kasım Pazartesi akşamı kana bulayan IŞİD terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybederken 7'si ağır en az 17 kişinin yaralandı. Olayda yaralanan Türk vatandaşı Recep Tayyip Gültekin ve arkadaşı Mikail Özen, yaralı bir polisi ve yaşlı bir kadını olay yerinden kurtardı. Daha sonra yaralı olmasına rağmen polise giderek saldırganı tarif eden Gültekin ve arkadaşı Özen, Viyanalılar tarafından kahraman ilan edildi.

Ülkenin önemli gazetelerinden Kurier, 'Viyana terör saldırısının 3 kahramanı' başlıklı haberinde, iki Türkün 'kurşun yağmuruna' rağmen insanlara yardımcı olmaktan bir an bile tereddüt etmediklerini yazdı.

Avusturya’nın en çok satan gazetesi Krone ise Gültekin ve Özen’in fotoğraflarını kullandığı 'Bu adamlar artık kahramanlar olarak görülüyor' başlıklı haberinde, iki gencin fedakarlığı sayesinde yaralı polis ve bir kadının hayatının kurtulduğunu belirtti.

Ülkedeki sayılı özel televizyon kanallarından Plus24 de Özen’in açıklamalarının yer aldığı görüntüleri, 'Viyana saldırısının kahramanları' başlığı ile sosyal medyada paylaştı.

Gültekin ve Özen’in cesur tutumu Alman ZDF kanalında da geniş yer bulurken, İngiliz yayın kuruluşu BBC de haberine 'Viyana saldırısında acil yardımda bulunan 3 kişi övgüyü hak etti' başlığı attı.

viyana saldırısı türkler kahraman türkler viyana ışid saldırısı dünya gündeminde 2 türk genç viyandaki saldırıda polise yardım eden gençler yozgat avusturya başkent viyanada terör saldırısı 22 kişi yaralandı 4 kişin