Volkswagen'den Yatırımı Hakkında Açıklama Geldi

TAKİP ET

Alman Otomotiv Firması Volkswagen'den Türkiye'deki yatırım kararı hakkında açıklama geldi

Alman Otomotiv Firması Volkswagen’den Türkiye’deki yatırım kararı hakkında açıklama geldi. Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu terörist oluşumlardan arındırmak üzere başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra Türkiye’deki yatırımlarının durdurulacağını yönündeki söylentiler asılsız çıktı. Şirket yaptığı açıklamada, Türkiye dışında alternatif bir yer aramadıklarını belirtti.

Tostmann: Şuan Beklemedeyiz

Türkiye’nin düzenlendiği Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı yabancı basında Otomotiv Şirketinin, Türkiye’deki yatırımını erteleyeceği, ertelemekle kalmayıp yatırımı iptal edeceği doğrultusunda haberler çıkmıştı. Ancak basında çıkan bu haberlere ilişkin şirketten kesin bir açıklama gelmemişti. Türkiye tarafından yapılan resmi açıklamalarda ise Otomotiv Şirketinin Türkiye’de yapacağı yatırımın yerini değiştirmeyeceği söyleniyordu.

Reuters’ın haberine göre Bugün Volkswagen Üretim Sorumlusu Andreas Tostmann otomotiv şirketinin Türkiye ile ilgili yatırımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tostmann, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ye kurulması planlanan üretim tesisi için şu an beklemedeyiz ama yeni bir yer arayışı içinde de değiliz” dedi.

türk Türkiye