Vücudunda Darp İzleri İle Ölen 1 Yaşındaki Suriyeli Çocuğun Ailesi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Solunum yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırılan ve hayatını kaybeden 1 yaşındaki Hayat Neccar'ın vücudunda dayak izleri olması sebebiyle ailesi gözaltına alındı.

Sancaktepe Gazi mahallesinde oturan Suriyeli ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olanı 1 yaşındaki Hayat Neccar gece saatlerinde iddiaya göre solunum problemi yaşaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Aile minik Hayat'ı ilk olarak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Buradan Çekmeköy'de bir hastaneye sevk edilen Hayat bebek yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayat'ın vücudunda çeşitli izler olduğunu gören sağlık ekipleri durumu polise haber verdi. Olayla ilgili inceleme başlatan Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Hayat Neccar'ın annesi ve babasıyla birlikte komşularını ifadeleri alınmak üzere Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Mahalle sakinleri yaklaşık 6 ay önce Sosyal Hizmetlerin küçük çocuğu önce devlet korumasına aldığı ve daha sonra aileye geri verdiği öne sürdü.

Mahalle sakinlerinden Yılmaz Aslan, "Ben aileyi yakından tanıyorum. Dört çocukları vardı. En küçük çocuğu rahatsızdı. Sürekli hastaneye gidiyordu. Bu olayı duyunca ben de şok oldum" dedi.

Küçük Hayat'ın kesin ölüm nedeninin yapilacak otopsinin ardından netlik kazanacağı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.