Wagner Grubu, Rusya Hapishanelerinden Asker Topluyor: Görüntüler Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Rus ordusunun Ukrayna'daki başarısızlığının ardından Wagner grubunun Rus hapishanelerinden asker toplamaya başladığı öğrenilmişti. Bir hapishanede Wagner yöneticisinin mahkumlara yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı.

Qırım Haber Ajansı (QHA), kısa bir süre önce Rus ordusunun, paralı aker gücü Wagner grubu üzerinden suçluları askere almaya başladığını bildirmişti.

Wagner mahkumlara ve dava süreci devam eden kişilere Rus ordusu bünyesinde Ukrayna'da savaşması karşılığında 6 ay sonra af ve 200 bin ruble maaş vadettiği öğrenilmişti.

Savaşta Zor Duruma Düşen Rusya Suçluları Askere Almaya Başladı


Görüntüler Ortaya Çıktı: Ruslar Mahkumları Askere Alıyor

Wagner'in Rusya hapishanelerinden mahkumları askere almak için propaganda yaptığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Ortaya çıkan görüntülerde bir Wagner yöneticisi mahkumlara özetle şu sözleri söylüyor:

"Bu Savaş Afgan ya da Çeçen Savaşları Gibi Değil"

"Özel bir askeri şirketi temsil ediyorum. PMC Wagner'i duymuşsunuzdur. Savaş zorlu. Afgan ya da Çeçen savaşları gibi değil. Stalingrad'dakinden iki buçuk kat daha fazla mühimmat harcamamız var.

İlk günah kaçmaktır. Kimse geri çekilemez. Kimse kaçamaz. Hiç kimse esarete teslim olamaz. Eğitim sırasında teslim olurken yanınızda bulundurmanız gereken iki el bombası hakkında bilgi alacaksınız.

İkinci günah alkol ve uyuşturucudur. Savaş alanında, altı ay süresince bizimle olduğunuz süre boyunca, her zaman savaş alanında olacaksınız. Ve üçüncü günah, yerel kadınlarla, herhangi biriyle cinsel temas da dahil olmak üzere yağma yapmaktır.

Aldığımız minimum yaş 22, eğer daha küçükseniz yakın akrabalarınızdan buna karşı olmadıklarına dair bir kağıt almanız gerekiyor. Maksimum yaş, kabaca 50'dir, ancak güçlüyseniz. Tam burada, görüşmede ne kadar güçlü olduğunuzu görmek için temel testler yapıyoruz.  Ne kadar güçlü olduğuna bakarız ve sonra sizi almaya karar veririz."

wagner grubu rusya hapishanelerinden asker topluyor görüntüler ortaya çıktı