Wagner Grubunun Elebaşı Ukrayna'da Öldürüldü İddiası

TAKİP ET

Rus paralı asker gücü Wagner şirketinin patronu Yevgeny Prigozhin'in Ukrayna'nın Luhansk oblastında öldürüldüğü iddia ediliyor.

Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ele geçirme amacıyla giriştiği topyekûn işgal girişimi, Rusya ve Ukrayna arasında kanlı ve uzun bir savaşı beraberinde getirdi. Ukrayna ordusu ve halkının başarılı direnişiyle Rus ordusunun tam bir "kağıttan kaplan" olduğu ortaya çıktı.

Rus ordusu aylardır süren işgal girişimi boyunca ağır kayıplar verdi. Ukrayna makamları Rusların 30 bin askeri personel kaybettiğini öne sürerken İngiliz istihbarat raporları, bu sayının 15 binin üzerinde olduğunu belirtiyor. Kayıplarının ağır olması nedeniyle paralı askerleri yoğun olarak kullanan Rus ordusunun paralı asker gücü Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin'in öldürüldüğü iddia ediliyor. 

Rusya, Kırgız ve Özbekleri Parayla Savaşa Götürmeye Çalışıyor

Wagner'in Elebaşı Yevgeny Prigozhin Öldürüldü İddiası

Rus kaynakları, Ukrayna ordusunun Luhansk oblastonda bulunan Popasna kentinde bir Wagner üssünü bombalayarak imha ettiğini açıkladı. Ukrayna kaynakları, saldırıda Wagner grubunun elebaşı Yevgeny Prigozhin'in de öldürüldüğünü öne sürüyor. Rus kaynakları ise bu iddiayı reddetti.

wagner grubunun lideri ukrayna öldürüldü yevgeny prigozhin luhansk popasna iddiası ordusu rusya rus işgal