Wall Street Journal'dan Sedef Kabaş Yorumu

TAKİP ET

ABD merkezli basın kuruluşu Wall Street Journal, Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna ilişkin haberinde "Ülke bir hapishaneye dönüştü" yorumunu yaptı.

Wall Street Journal'ın haberinde Sedef Kabaş'ın "Öküz saraya çıkınca kral olmaz. Ama saray ahır olur" şeklindeki Çerkes atasözünü bir TV programında söylemesi sonrasında tutuklandığı hatırlatıldı.

"Ve ülke bir hapishaneye dönüştü" denilen haberde Kabaş'ın Erdoğan'ı ve 2 yetkiliyi eleştiirdiği için 11 yıla kadar hapisle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Fahrettin Altun'un "Yıllardır bu ülkeye büyük hizmetlerde bulunan Cumhurbaşkanımıza ifade özgürlüğü adı altında hakaret etmek kimsenin haddi değildir" sözünün de hatırlatıldığı haberde yaşananların Erdoğan için "bir alışkanlık" olduğu belirtildi.

Reuters'ın Türk Adalet Bakanlığı verilerinden aktardığına göre 2014'ten bu yana Türkiye'de 160 binden fazla insanın Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı ve 35 bini aşkın insanın mahkum edildiği belirtilen WSJ haberinde Erdoğan için şu ifadeler kullanıldı.

"Önce Başbakan, sonra Cumhurbaşkanı olarak 19 yıllık iktidarında erdoğan bir reformcudan gücü kendinde toplayan otoriter birine dönüştü. Muhalefet liderleri ve insan hakları aktivistleri tartışmalı suçlamalarla hapse girdi ve son yıllarda Türkiye dünyada en çok gazetecinin hapse girdiği ülkelerden biri oldu. Bir atasözü söyleyen gazeteciden korkan bir lider 'zayıf adam' olarak daha iyi tarif edilir."
 

wsj wall wall street journal sedef kabaş türkiye bir hapishaneye dönüştü