Wall Street Journal: Türkiye S-400'leri Ukrayna'ya Gönderebilir, Ankara-Washington İlişkileri Düzelir

TAKİP ET

Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalede Türkiye'nin S-400'leri Ukrayna'ya göndererek hava savunmasına katkı sunabileceği ve bu sayede Ankara-Washington ilişkilerinin düzelebileceği belirtildi.

Paul Kolbe tarafından Wall Street Journal'da kaleme alınan "Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir" başlıklı makalede Ukrayna'nın hava savunma silahlarına ihtiyaç duyduğu, Türkiye'nin ise ABD ile ilişkilerinin bozulmasına ve F-35'lerini alamamasına neden olan ve bu nedenle kurtulması gereken S-400'leri bulunduğu hatırlatıldı.

ABD'nin Türkiye'ye ait S-400'lerin Ukrayna'ya hava savunması için gönderilmesi için yardım edebileceğini belirten Kolbe, "ABD, Rus savaş uçaklarına karşı savunma için Türkiye'nin S-400'lerini Ukrayna'ya göndermesine yardım eder, bunun yerini ise yerini ise F-35 sevkiyatlarını yeniden başlatarak doldurur. Bu aynı zamanda Rus saldırganlığı karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin onarılmasına katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Hava Savunma Sistemlerine İhtiyacı Var

Rusya'nın Ukrayna üzerinde kurduğu hava hakimiyetinin Ukrayna ordusunun işlerini zorlaştırdığını ve ülkeyi korumasız bıraktığını belirten Kolbe, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'in hava savunma silahları ve uçaklar için Batı'ya adeta yalvardığını söyledi. Kolbe ayrıca Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin Ukrayna'nın kısa süre içerisinde karadan havaya hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğuna ve Polonya'nın Mig-29'larının Ukrayna'ya verilmesinin Pentagon tarafından "imkansız" görüldüğü için Polonya ve ABD arasındaki anlaşmanın bozulduğuna ilişkin açıklamasını hatırlattı.

Türkiye'nin F-35 Programından Çıkarılması Putin'i Güldürdü

Ukrayna'nın elindeki S-300'lerin demode olduğunu ve yetersiz kaldığını belirten Kolbe, Türkiye'nin S-400 alımı sonrasında getirilen CAATSA yaptırımlarla Ankara'nın F-35'lerden yoksun kalmasının Putin'i "güldürdüğünü" söyledi.

Kolbe, "S-400'lerin Ukrayna'nın hava savunma gücünü artıracağından şüphe yok ve bunların Türk envanterinden çıkarılması Türkiye'nin F-35 konsorsiyumuna geri dönmesinin ve yaptırımların kaldırılmasının önünü açacaktır.Türk hava savunmasındaki boşluk, kısa vadede ABD Patriotları ve Türkiye'nin kendi geliştridiği Siper uçaksavar füzeleri ile doldurulabilir" ifadelerini kullandı.

"İlahi Bir Adalet Olur..."

"Türk S-400'lerinin Ukrayna'ya verilmesi Ukrayna'ya, NATO'ya, ABD'ye ve Türkiye'nin faydasına ve yalnızca Rusya'nın zararına. NATO'yu bölmek için Türkiye'ye satılan Rus yapımı S-400'lerin Ukrayna şehirlerini bombalayan Rus jetlerini vurmak için kullanılması ilahi bir adalet olacaktır." Muhammed Âkif

türkiye s-400 f-35 paul kolbe ukrayna rusya ankara washingyon Washington ilişkileri gönderebilir düzelir