WeChat'in LGBT Hesaplarını Platformdan Silmesi Tepki Topladı

TAKİP ET

Çin'in uygulaması WeChat'in LGBT hesaplarını platformdan silmesi ülkeyi ikiye böldü.

WeChat salı akşamı üniversite öğrencilerinin oluşturduğu LGBT gruplarını sildi. Gruplarının silindiğini gören LGBT bireyler karara tepki gösterdi.

Bireylerin özgürlük haklarının elinden alındığını söyleyen yüzlerce öğrenci LGBT bireylere destek verdi. ''Çevrimiçi destek dalgası'' adını verdikleri yeni grupla LGBT bireylerin haklarını savunan öğrenciler karara itiraz etti.

Grupların silinmesinin ardından cinsiyet eşitliğini savunan LGBT bireyler üniversite kampüslerinde eylem yaptı. LGBT bireylere destek veren ünivesitelerden biri olan Fudan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Faaliyetlerimiz kapanma nedeniyle durmayacak. Aksine, bu fırsatı topluma odaklanmaya devam ederek yeniden başlamak, cesaret ve sevgiyi kucaklamak için kullanmayı umuyoruz” denildi.

Kararı Savunan da Var

WeChat’in grupları kaldırma kararı Weibo’da bir kullanıcı tarafından desteklendi. Kullanı yaptığı paylaşımla, “LGBT topluluğu sessizce kendi işini yaparsa umurumda değil, ama neden bu gruplar aracılığıyla ideallerini yüzüme vurmaya devam etmek zorundalar? Onları kapatmak en doğrusu” dedi.

çin we chat lgbt hesap silindi weibo lezbiyen gay trans