Whataboutism! Bahçeli'den 128 Milyar Dolar Açıklaması

TAKİP ET

MHP lideri, muhalefetin 128 milyar doların akıbetini sormasına ve buradan hükumete yüklenmesine sert tepki göstererek 104 emekli amiralin bildirisinin tartışılmaya devam etmesi gerektiğini beyan etti.

Kısa süre önce Cumhur İttifakı'nın 'küçük ortağı' olmakla iftihar ettiğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında HDP'nin kapatılmasını yinelemeyi ihmal etmeyen Bahçeli, yeni Anayasa tartışmalarına da yer ayırdı. MHP liderinin çalışmalara ve yeni Anayasa teklifinin niteliğine ilişkin açıklamaları şu yönde oldu:

"Teferruattan arındırılmış, yalın ve anlaşılır, hükümleri arasındaki çelişkilerden ayıklanmış, kısa, net, milli ve manevi hayatımızın esaslarını kavramış, bize özgü, bizi yansıtan, gelecek ile geçmişi temerküz etmiş, gerekçeleriyle gerçekleri yakalamış bir anayasayla Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü kucaklamamız kaçınılmaz milli bir görevdir. Bu tarihi göreve MHP ön şartsız hazırdır.

MHP yeni anayasa vizyonunu kavramış ve kararlılıkla çalışmaya koyulmuştur. Allah’ın izniyle yakın bir tarihte çalışmalarımız nihayete erecek, ortak akılla ve Cumhur İttifakı’nın ortak iradesiyle milletimizin şanına, şöhretine, vasfına, vakarına, varlığına müstahak bir anayasa hazırlık süreci inşallah tamamlanmış olacaktır."

128 Milyar Doları Bırak, 104 Amirale Bak

Bahçeli, yayımladıkları bildiriyle uzun süre ülke gündemini meşgul eden 104 emekli amirali de gündeminden düşürmedi. Daha önce apoletlerinin sökülmesini ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiği amiraller hakkında konuşan Bahçeli, "4 Nisan bildirisinin deniz kuvvetlerimizi töhmet altında bırakması ahlaksız bir tertiptir. Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk'un 4 Nisan bildirisinin mertçe kaleme alındığını açıklaması ise tam manasıyla namertliktir. Emekli amirallerin bildirisini anayasal hak gören cunta sevdalıları neyin öz hazırlığıyla tembihlenmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin akıbeti meçhul Merkez Bankası rezervi hakkındaki sorularına da değinen Bahçeli, konuyu yine 104 emekli amiralin bildirisi ile ilişkilendirerek gündemi mensubu olduğu İttifakın lehine değiştirmeye çalıştı. İşte Bahçeli'nin açıklamasının ilgili bölümü:

"Bre utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da, 104 emekli amiralin 4 Nisan bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, peki siz neredesiniz?"

devlet bahçeli mhp 104 emekli amiral yeni anayasa 128 milyar dolar merkez bankası bildiri darbe 4 nisan bildirisi cumhur ittifakı hdp hdp kapatılmalı sami selçuk yargıtay