WhatsApp'a 3 Yeni Gizlilik Özelliği Geliyor

TAKİP ET

Dünyada en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a 3 yeni gizlilik özelliği geliyor.

Pandemi sırasında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle pek çok kullanıcısını Telegram ve Signal gibi rakiplerine kaptıran WhatsApp, kaybettiği kullanıcılarını geri kazanmak için yeni güncellemeler getirmeye devam ediyor.

Karda Yürü, İzini Belli Etme

Gelecek olan güncelleme sayesinde WhatsApp gruplarından ayrılırken grup üyelerine gönderilen bildirim, artık sadece grup yöneticilerine gönderilecek. 

Çevrimiçi Olup Olmadığınızı Sadece İstediğiniz Kişiler Görebilecek

Güncellemeyle birlikte kullanıcılar artık WhatsApp'ta çevrimiçi durumlarını tam olarak gizleyebilecekler. Eskiden kullanıcıların çevrimiçi olmadıkları sırada son görülme bilgileri gizlenebiliyor, ancak kullanıcılar çevrimiçi oldukları zaman bu bilgi gizlenemiyordu. Artık kullanıcının çevrimiçi olup olmadığının bilgisi tam anlamıyla gizlenebilecek.

Kara Listeye Alabileceksiniz

Kullanıcılar isterlerse belli kullanıcıları kara listeye alarak çevrimiçi olup olmadıkları bilgisini o kullanıcılardan gizleyebilecek.

Ekran Fotoğrafı Alınamayacak

Güncellemeyle birlikte süreli fotoğraf gönderildiğinde karşı tarafından fotoğrafın ekran görüntüsü alamayacak. Bu şekilde kullanıcıların güven içinde fotoğraflarını gönderebilmesi sağlanacak.

whatsapp grubu 3 yeni gizlilik özelliği geliyor ekran fotoğrafı ekran görüntüsü kara lista kara liste bildirim