WhatsApp Çalışanlarından 'Ayrımcılık Yapıyorlar' İsyanı

TAKİP ET

WhatsApp'ın İspanyol içerik moderatörleri ve müşteri hizmetleri temsilcileri şirket içerisinde ayrımcılığa uğradıklarını söyleyerek isyan etti.

WhatsApp'ın İspanyol içerik moderatörleri ve müşteri hizmetleri temsilcileri bir mektup yazarak şirket içerisinde ayrımcılığa uğradıklarını belirtti. 

Adaletsiz çalışma koşulları sebebiyle isyan eden çalışanlar, “Birkaç yıldır Accenture, Facebook ve WhatsApp çalışanlarına eşit muamelede bulunmuyor. Facebook ve Accenture gibi şirketlerin çeşitliliği kamuya açık bir şekilde savunması, ancak bunu kendi çalışanlarına uygulamaması bir hakarettir” dedi.

Primleri Verilmedi 

Adaletsiz çalışma koşullarıyla sömürülen işçiler hak ettikleri primleri de alamamaktan yakındı. İşe alındıkları günden bu yana 2 dolarlık primlerinin ödenmediğini belirten çalışanlar kendilerine ''Prim almak için Arapça veya Portekizce öğrenmeniz gerekiyor'' denilmesine de karşı çıktı. 

Yönetimin istediği dilleri bilen çalışanların da prim alamadığını söyleyen çalışanlar yazdıkları mektubu Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp CEO’su Will Cathcart ve Accenture CEO’su Julie Sweet’e gönderdi.

Facebook, WhatsApp ve Accenture çalışanlarından toplam 89 kişinin imzası bulunan mektup Facebook’un iç iletişim platformu Workplace’te de yayımlandı.

Söz konusu mektupta geçen ifadeler şu şekilde:

“Austin, Teksas’taki Accenture yöneticileri ve İK temsilcileri birkaç yıldır sadece ayrımcılık şikayetlerini görmezden gelmekle kalmadılar, aynı zamanda bu büyük adaletsizliğin ele alınmaması için aktif olarak çalıştılar. Kendi temel çalışanlarına yönelik bu bariz ırkçılık ve ayrımcılık eyleminin şimdi sona ermesi gerektiğini söylüyoruz.”

whatsapp facebook accenture çalışanlar adaletsiz çalışma prim isyan eylem