WhatsApp Dünya Çapında Milyonlarca Kullanıcısını Kaybetti

TAKİP ET

WhatsApp, veri paylaşımıyla ilgili gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gideceğini duyurduktan sonra milyonlarca kullanıcısını Signal ve Telegam'a kaptırdı.

Kullanıcıların büyük tepki göstermesi üzerine şirket 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmenin kabulüyle ilgili son tarihin 15 Mayıs'a ertelediğini duyurmuştu.

WhatsApp bu süreçte de 'ortalıktaki hatalı bilgileri düzeltmeye yönelik çalışma yapacaklarını' söyledi.

Paylaşılan verilere göre Ocak ayının ilk üç haftasında Signal dünya genelinde 7.5 milyon kullanıcı, Telegram da 25 milyon kullanıcı kazandı.

Türk kullanıcılar çoğunlukla Telegram'a ve hükumetin işaret ettiği BİP'e geçiş yaptı. Kamu kurumları BİP kullanmaya yönlendirilirken Turkcell BiP uygulamasının kullanıcıların yazışmalarını analiz ederek müzik önerisinde bulunacağı öğrenilmiş ve bu durum tepki çekmişti.

WhatsApp'ın yeni getirdiği veri kurallarının, AB çapında 2018 yılında yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) aykırı olduğu belirtilirken cezai yaptırım uygulanabileceği gündeme gelmişti.

WhatsApp WhatsApp rekor WhatsApp chat WhatsApp nedir WhatsApp indir WhatsApp yılbaşı WhatsApp görüntülü konuşma WhatsApp sesli arama whatsapp güncelleme whatsapp zorunlu whatsapp veri gizliliği gizlilik ilkesi w