WhatsApp Geri Adım Attı: Veri Paylaşımı Güncellemesi Yürürlüğe Girmeyecek

TAKİP ET

WhatsApp, veri paylaşımını içeren güncellemenin Türkiye'deki hiçbir kullanıcı için yürürlüğe girmeyeceğini açıkladı.

WhatsApp, 'veri paylaşımı' da içeren yeni güncelleme ile kullanıcılarından elde edilen verilerin Facebook ile paylaşılacağını ve bu sayede gelir elde edeceğini açıklamış ancak bu hamle Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede büyük tepki görmüştü.

Türkiye'de 'veri güvenliği' konusunda tartışmalara yol açan hamle sonrası büyük bir kullanıcı kitlesi Telegram, Signal ve diğer alternatif haberleşme platformlarına abone olmaya başlarken, WhatsApp bu konuda 'geri adım' sayılabilecek bir karar aldı.

Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında savunması istenen WhatsApp, söz konusu güncellemenin Türkiye'de uygulamaya konulmayacağını kurula bildirdi.

Bu kapsamda, sözleşmenin Türkiye’yi kapsamayacağı belirtilirken, WhatsApp, gizlilik sözleşmesini içeren bildirimleri kullanıcılara göndermeyeceğini ve güncellemenin Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini bildirdi.

whatsapp geri adım kullanıcılar sözleşme güncelleme veri paylaşımı facebook yürürlüğe girmeyecek rekabet kurumu açıklama savunma bildirdi bildirilid Türkiye'de uygulanmayacak hamle hiçbir kullanıcı için