WhatsApp Yazışmaları Delil Sayıldı: Tazminatsız Kovuldular

TAKİP ET

WhatsApp üzerinden yapılan işe gelme çağrılarının geçerli olmadığını ileri süren çalışanlar tazminatsız işten çıkarıldı. Yargıtay WhatsApp görüşmelerini delil sayarak emsal bir karar aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın salgın döneminde aldığı kararlarla birçok sektör kapanmaya gitmiş, Sağlık Bakanlığı kararıyla sağlanan bir istisna ile Çin Virüsü tedavisinde görev alan sağlık çalışanları ve tedaviye muhtaç biçimde yalnız yaşayan yaşlılara hizmet veren otellere faaliyet izni verilmişti.

İzne çıkardığı personellerini bu istisna kararıyla geri çağıran otellerden biri olan İzmir'de faaliyet gösteren bir otel, personellerine WhatsApp'tan mesaj attı.

Uygulama üzerinden yapılan çağrı ile bazı personeller işlerine döndü ancak bazı personeller WhatsApp üzerinden yapılan çağrının geçerli olmadığı iddiasıyla ve iş ortamında ne gibi tedbirler alındığı sorgusuyla işleri geri dönmeyi reddetti.

Otel yönetiminin bu personelleri işten çıkarması üzerine çalışanlar mahkemeye başvurdu.

Sözcü'nün haberine göre İzmir 5. İş Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti Yargıtay'ın "Yasada; Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu Kanuna göre belgedir’ yazılıdır. Bu düzenleme ile mail yazışmaları da belge olarak kabul edilmiştir" kararına atıfla WhatsApp yazışmalarını delil sayarak personelleri haksız buldu.

whatsapp görüşmeleri delil sayıldı yargıtay