WhatsApp'tan Gizlilik Sözleşmesi Uyarısı

TAKİP ET

WhatsApp, son zamanlarda gündeme gelen veri güvenliği ile ilgili daha fazla detayın yer aldığı bir uyarı mesajı yayınlayacağını açıkladı.

Son zamanlarda Türkiye'de yayımladığı yeni bir üyelik sözleşmesiyle dikkatleri üzerine çeken WhatsApp, veri gizliliği üzerine çokça tartışmaya sebep olmuştu. Sosyal medya şirketi Facebook'un bünyesinde faaliyet gösteren mesajlaşma platformu WhatsApp, veri gizliliğine dair gündeme gelen tartışmaları sona erdirmek adına "Güncellememiz Hakkında Daha Fazla Bilgi" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Duyulan endişelerin giderilmesi için konuyla ilgili daha fazla bilginin verildiği ifade edilen açıklamada, okuyucu bu bilgiye yönlendiriliyor. Söz konusu bilgilendirme metninde zorunlu güncellemeyle ilgili neyin değişeceği, neyin değişmeyeceği madde madde anlatılacak. 

Kullancılara "Bizden vazgeçmeyin" şeklinde bir anlatımın sergileneceği bilgilendirme metninde "Kullanıcıların WhatsApp'ı kullanmaya devam etmeleri için bu güncellemeleri incelemelerini ve kabul etmelerini hatırlatmaya başlayacağız" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, kullanıcıların gizliliğinin ve güvenliğinin korunması konusunda kararlı olunduğu, kişisel mesajların daima uçtan uca şifreleneceği de belirtildi.

 

 

 

whatsapp sözleşme gizlilik ilkeler metin bilgilendirme yayınlandı yayınlanacak türkiye üyelik silmeyin güncelleme kullanıcılar veri güvenliği