Wise, Türkiye'deki Hizmetlerinin Birçoğunu Durduruyor

TAKİP ET

Yurt dışı para transferlerinde kullanılan Wise, Türkiye'deki hizmetlerinin çoğunu sonlandıracağına dair bir e-posta gönderdi.

Webtekno'nun haberine göre yurt dışı para transferleri için kullanılan Wise, daha önce Türkiye’deki hizmetleriyle ilgili, düzenlemeler nedeniyle bazı işlemlere kısıtlama getirdiğini duyurmuştu.

Uluslararası ödeme almayı ve harcama yapmayı sağlayan şirketten kullanıcılara gönderilen e-postada Wise, yerel regülasyonları neden göstererek işlemlerin çoğunun durdurulacağını ifade etti.

Mesajda, bugünden itibaren yeni hesap bilgilerinin alınamayacağı ve Wise TRY bakiyesine para eklenemeyeceği belirtiliyor.

Mesajda ayrıca 30 Ağustos sonrasında ise birçok işlemin gerçekleştirilemeyeceği de  belirtildi. Söz konusu işlemler arasında şu hizmetler yer alıyor;

Farklı para birimlerinde para tutmak için yeni bakiyeler ve kumbaralar açılamayacak.

Bakiyeler arasında dönüşüm yapılamayacak

Mevcut Wise bakiyelerine para eklenemeyecek

Bakiyelerden transfer yapılamayacak

Wise’a para alınamayacak. Bu, sahip olunan Wise hesabının çalışmayı durduracağını ve gönderilen herhangi bir paranın gönderen kişiye iade edileceği anlamına geliyor.

30 Ağustos’tan sonra ise Wise hesaplarında kalan para Türk banka hesaplarına çekilebilecek ve Türkiye’deki banka hesaplarından Wise aracılığıyla uluslararası para transferi yapılabilecek.

Türkiye'de yurt dışına iş yapan birçok kişi ve kurum Wise'ı aktif olarak kullanıyordu.

wise türkiye türkiye wise transfer wise