Witcher'ın Yapımcısı CD Project Red Hacklendi

TAKİP ET

Geçtiğimiz yılların en çok konuşulan oyun geliştiricilerinden bir tanesi olan Witcher serisinin yapımcısı CD PROJEKT RED, Cyberpunk 2077'yi piyasaya sürmesiyle küresel bir eleştiri odağı haline gelmişti.

Oyuncuların beklentilerini bir türlü karşılayamayan Polonyalı oyun geliştiricisi, Cyberpunk 2077'yi düzeltmek için art arda güncellemeler sundu. Bu kez ise şirketin başı bir bilgisayar korsanı ile belada.

CD PROJEKT RED'in Twitter hesabından yapılan açıklamalara göre bir bilgisayar korsanı, şirketin yerel ağına sızmayı başardı. Bu durum, bazı şirket verilerinin sızdırılmasına yol açtı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, çalınan verilerin kullanıcı bilgilerini içermediği belirtildi. Yani bu saldırı, doğrudan CD PROJEKT RED'e yönelikti.

Şirketin verilerini ele geçiren ve bazı verileri de şifreleyen bilgisayar korsanı, şirketin yerel ağını terk etmeden önce bir not bıraktı. Bu notta hangi verilere ulaştığından bahseden hacker, Cyberpunk 2077, The Witcher 3: The Wild Hunt, Gwent: The Witcher Card Game ile The Witcher 3'ün yayınlanmamış bir sürümünün tüm kaynak kodlarını ele geçirdiğini iddia ediyor.

Bilgisayar korsanının iddialarına göre ele geçirilen bilgiler bunlarla sınırlı değil. Bu bağlamda şirketin yönetim ve mali belgeleri ile yatırımcı ilişkilerine ilişkin belgeler, hukuki belgeler, insan kaynakları birimine ait belgelerin de ele geçirildiği ifade ediliyor.

Bilgisayar korsanının notunda tehdit edilen CD PROJEKT RED'e, anlaşma yapmak için 48 saat süre tanındı. Bu süre sonunda pazarlık için masaya oturulmadığı takdirde harekete geçeceğini belirten korsan, CD PROJEKT RED'e ait belgeleri kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

cd project red cd project cd project red hack cd project red hacklendi witcher yapımcısı oyun geliştiricisi hacklendi hack bilgisayar korsanı