Woke Dini Mensupları Faşistliğe Devam Ediyor: Jane Austen, 'Sömürgeci' Olduğu İçin Derslerden Çıkarıldı

TAKİP ET

Dünyayı saran woke dini faşizmi bu kez "Gurur ve Önyargı"nın yazarı Jane Austen'ı hedef aldı.

İskoçya'da Stirling Üniversitesi İngiliz Edebiyatı programı, ünlü yazar Jane Austen’ı İngiliz Edebiyatı dersinden atıyor.

Daily Mail’in haberine göre, üniversitenin “müfredatı sömürgecilikten kurtarmak” amacıyla aldığı bu kararla “müfredatta çeşitliliğin artmasına"  katkıda bulunulacak.


Austen'ın Yerine Toni Morrison


Jane Austen’ın yerini ise Afrikalı Amerikalıların deneyimlerini konu alan çalışmalarıyla tanınan Pulitzer ve Nobel ödüllü yazar Toni Morrison aldı.

Üniversite, 2020 yazındaki Black Lives Matter protestoları sırasında verilen bir taahhüde göre hareket ediyor ve Profesör Gerry McCormac, üniversitenin “yüksek öğrenimde ırkçılık karşıtı bir gündemi desteklemesi” gerektiğini ileri sürüyor.

Stirling Üniversitesi'nin İngiliz Edebiyatı dersindeki yeni materyaller, Austen’ınkinden çok farklı temalar olan “ırksal farklılık ve eleştirel ırk teorisi” ile “toplumsal cinsiyet ve cinsellik” hakkında olacak.

İngiliz Edebiyatı bölümü, üniversitenin her yıl odak değiştirdiğini ve Austen’i eleştirmediklerini de açıklamalarına ekledi.

woke woke dini jane austen sömürgeci stirling üniversitesi iskoçya toni morrison