WSJ: Türkiye'nin Düşük Maliyetli SİHA'ları Savaş Alanlarını ve Jeopolitiği Yeniden Şekillendiriyor

TAKİP ET

Wall Street Journal, Türk SİHA'larının savaş alanlarında yarattığı büyük etkiyi yazdı.

Wall Street Journal'dan James Marson ve Brett Forrest'ın haberinde Türk SİHA'larının Ortadoğu'daki savaş alanlarında yarattığı değişime değinildi.

Haberde, "Bir Ermeni askeri Rus yapımı T-72 tankında oturuyor, bir saniye sonra bir silahlı insansız hava aracından fırlatılan füze tankı vuruyor ve bir portakal gibi patlayan aracın içinde askerin bedenini paramparça ediyor" denildi.

Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan ve Azerbaycan Türk ordusunun Ermeni işgali altındaki topraklarının çoğunu kurtardığı II. Karabağ Savaşı sırasında yayımlanan videolarda düzinelerce benzer sahneye rastlandığı belirtilen haberde, Türk SİHA'larının Rus destekli Ermeni güçleri tarafından 20 yıldan uzun bir süredir işgal altında tutulan toprakların 6 haftadan biraz uzun bir sürede kurtarılmasında büyük paya sahip olduğu belirtildi.

İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace'ın Türk SİHA'ları hakkında "Bunlar oyunun gidişatını değiştiren işler" şeklindeki yorumunun hatırlatıldığı haberde dünyada birçok ülkenin düşük maliyetli olduğu için silahlı insansız hava araçları ürettiği ifade edildi.

Haberde, "Türkiye'nin düşük maliyetli dijital teknolojiyle ürettiği insansız hava araçları, tankları ve diğer askeri araçların yanı sıra Libya, Suriye ve Azerbaycan'da Rusya'nın desteklediği güçlerin kullandığı hava savunma sistemlerini de mahvetti. Bu SİHA'lar, gelecekteki savaşların pahalı ve en ileri teknolojili silahlarla yarışabilecek kadar güçlü ve ucuz savaş araçları" denildi.