Wuhan'da Bulunan Dünya Sağlık Örgütü Ekibinden Virüsün Kökenine İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Çin virüsünün kökenini araştırmak için virüsün ilk ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü ekibi şu ana kadar yürüttükleri incelemelere dair açıklamada bulundu. Virüsün hangi hayvandan kaynaklı ortaya çıktığının tespit edilemediği belirtildi.

DSÖ ekibi, virüsün üretildiği yer olduğu iddia da edilen Wuhan Viroloji Enstitüsü, bilinen ilk vakaların tespit edildiği hayvan pazarı ve ilk Covid-19 hastalarının tedavi edildiği merkezlerdeki incelemelerinin ardından şu ana kadar ulaştıkları sonuçları paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Liang Wannian tarafından yapılan açıklamada, yarasalar ve pangolinlerin virüsün kaynağı olduğuna yönelik iddiaların doğrulanamadığı kaydedilerek şu açıklamada bulunuldu:

"SARS-CoV-2 ile en yüksek düzeyde ilişkili koronavirüsler, yarasa ve pangolinlerde bulunur. Bu da standart virüs ve SARS arasındaki büyük benzerlik ve sekanslar temelinde yarasa ve pangolinlerin Covid-19'a neden olan virüsün kaynağı olabileceğini düşündürür. Ancak söz konusu hayvanlarda şu ana kadar tespit ettiğimiz virüsler, korona virüsün doğrudan öncüsü olabilecek kadar SARS-CoV-2'ye benzemiyor."

Wannian ayrıca, "Aralık 2019'dan önceki dönemde Wuhan nüfusuna SARS-CoV-2'nin bulaştığına dair bir gösterge yok. SARS-CoV-2'nin kentte Aralık 2019'dan önce yayılıp yayılmadığını belirlemek için yeterli kanıt bulunmuyor" dedi.

korona koronavirüs kovid covid coronavirüs corona çin virüsü covid19 covid-19 wuhan aşı covid aşı korona aşı günlük vaka kaç vaka kaç kişi öldü mutant virüs mutasyonlu virüs mutasyon nerede mutasyonlu apart